Ytsen van der Meer

Junior Consultant

Start programma: 1 maart 2017

 

 

Na het afronden van mijn studie Business Administration in de richting Strategic Innovation Management, ben ik in maart 2017 begonnen aan het Young Professionals Programma bij Koning & Hartman. Ik heb voor Koning & Hartman gekozen, omdat er binnen de organisatie veel aandacht is voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Mijn passie en enthousiasme voor strategie en innovatie komen bij Koning & Hartman goed tot zijn recht. Ik geloof, net als Koning & Hartman, dat techniek en innovatie een steeds grotere rol zullen gaan spelen in de digitale wereld van de toekomst.

De eerste paar weken van het Young Professionals Programma heb ik mij bezig gehouden met het optimaliseren van een online bibliotheek van Koning & Hartman.  Deze opdracht heeft mij de kans gegeven om kennis te maken met een groot deel van de organisatie. Tevens heb ik in die periode een Technology Trend Report geschreven over de toekomst van ons Remote Service Center in de industriële sector.

In het begin van mijn programma zeiden mijn manager en coach uit de directie meermalen tegen mij dat ik duidelijk aan moest geven wat ik graag wilde gaan doen tijdens het Young Professionals Programma. Mijn enthousiasme voor strategie is in de gesprekken met mijn manager vaak naar voren gekomen.

Na het schrijven van het Technology Trend Report ben ik als strategisch consultant aan de slag gegaan. Ik ben voor een technologisch bedrijf met een omzet van zo’n € 70 miljoen per jaar bezig om de strategische doelstellingen te herzien. Hierin is het mijn taak om aan de hand van financiële rapportages van voorgaande jaren de product marktcombinaties te bepalen. Daarnaast bekijk ik per product marktcombinatie in hoeverre de vastgestelde groei haalbaar is en tevens voer ik een gedegen marktonderzoek uit om te kijken waar kansen en bedreigingen liggen. Dit is een ontzettend leerzame opdracht, waarbij ik veel verantwoordelijkheden heb.

Blogs: