YPP Alumni aan het woord!

In gesprek met Alumni van het Young Professionals Programma van Koning & Hartman.

Wat biedt het Young Professionals Programma van Koning & Hartman voor vervolgstappen in je carrière? En hoe kijken alumni terug op hun tijd in het YPP? Ik ging voor mijn blog in gesprek met een aantal alumni over ‘het leven na het YPP’. Mooie voorbeelden van de voordelen die dit dynamische en kleurrijke programma biedt en de variëteit van ervaringen binnen het programma.

Leander Goor  

26 jaar

BSc. & MSc. International Business & Management (RuG)

YP vanaf September 2013 tot September 2015

Na het YPP in dienst gebleven van K&H, werkzaam als Manager Contracting & Support bij Allinq. Stuurt een team van 8 man aan welke verantwoordelijk zijn voor, contract management, Operational Excellence, Operational audits, klantrelaties, en project support. Binnenkort treedt Leander in dienst bij Allinq.

Dirk Littooy

30 jaar

European Private & Public Management te Bremen, DE

YP vanaf Januari 2011 tot Januari 2013

Na het YPP medeverantwoordelijk voor transitie en integratie van het vroegere KPN-onderdeel On Site Engineering van Communications & Collaborations (nu Voice Data Services) naar Koning & Hartman. Sinds midden 2014 werkzaam in Duitsland in verschillende rollen, variërend  van verantwoordelijkheid zijn voor het internationaal Project- en Accountmanagement in de Olie-industrie tot invoering van een globaal CRM systeem.

Daan van Kempen

29 jaar

Technische Bedrijfskunde

YP vanaf December 2011 tot December 2013

Na het YPP nog 2 jaar Consultant bij K&H geweest. Veel opdrachten met veel uitdagingen mogen doen. Daan is op dit moment een goed jaar werkzaam als projectleider bij een machinebouwer. Weber bouwt prachtige geavanceerde prototype machines voor de industrie. Ook voor ziekenhuizen hebben zij een geweldige machine ontwikkeld, een gerobotiseerde wasstraat voor ziekenhuisbedden! Daan is verantwoordelijk voor de implementatie van deze machines bij de klant. De rol van innovatie hierin spreekt hem aan!

Experiences…

Hoe raakte je bekend met het YPP en waarom besloot je om te solliciteren?

Leander: De recruiter van het Young Professionals Programma nam contact met me op via Magnet.me, ik besloot te solliciteren na de YP lunch.

Dirk: Een zeer goede collega bij Koning & Hartman raadde mij aan om te solliciteren. De manager van het YP programma wees mij op de dynamische aspecten van het programma. Dat laatste gaf voor mij de doorslag.

Daan: Een van mijn beste studiemaatjes, Sander Koomen, was net 3 maanden voor mij aangenomen als een van de eerste Young Professionals! Hij vertelde met geur en kleur over K&H. De combinatie tussen techniek en veel verschillende opdrachten trok mij direct! Met een open sollicitatie was ik na een gesprek met Mark Gerritsen en Kim Lensink aangenomen voor het programma. Later ging deze sollicitatieprocedure niet meer zo makkelijk ;).

Wat was je meest leerzame/leukste opdracht en waarom?

Leander: Junior Projectleider bij Schuuring, met een grote (financiële) verantwoordelijkheid. Daar ben ik goed op m’n bek gegaan, maar toch het vertrouwen weten te behouden van het management. Het is vallen en opstaan!

Dirk: Mijn laatste opdracht in het programma was het begeleiden van een outsourcing bij KPN. Mijn toenmalige manager gaf mij veel verantwoordelijkheid en vrijheid, zolang de doelen maar gehaald werden. Van het nemen van verantwoordelijkheid heb ik veel kunnen leren. Doordat ik mij bevond in een groep van YP’s die elk met hun eigen expertise opdrachten uitvoerden, was het leerzaam om ervaringen te kunnen delen. Tijdens dit laatste Outsourcingsproject bij KPN heb ik de deskundigheid van enkele collega Young Professionals tot tevredenheid van de klant kunnen inzetten. Deze uitwisseling is daarmee voor de klant ook uitermatige nuttig.

Daan: In Delft heb ik in één jaar twee verschillende projecten mogen begeleiden op de afdeling Managed Services, erg leerzaam en interessant. Dit betrof het opzetten van een productielijn voor de ombouw van 3G apparatuurkasten naar 4G en het vervangen van Switches in een glasvezel verzamelhuisje, waarbij de klanten geen last van onderbrekingen mochten hebben. Mijn meest leerzame opdracht was in Veenendaal waar ik verantwoordelijk was voor het werkvoorbereidersteam van CIF. Om collega’s richting te geven en met z’n alle dezelfde kant op te gaan was een enorm leerzame uitdaging.

Wat heb je meegenomen uit het programma naar je volgende baan?

Leander: Alle kennis, kunde en relaties.

Dirk: Bij de verschillende opdrachten is het vaak noodzakelijk om je in korte tijd in te werken in een opdracht. Daarnaast leer je om snel acties uit te kunnen zetten en daarnaast het overzicht te bewaren. Deze aspecten zijn in mijn huidige werkzaamheden onontbeerlijk.

Daan: Het omgaan met mensen vind ik altijd al erg leuk, maar om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen bij een project is niet altijd even makkelijk. Hier heb ik door middel van trainingen en veel projecten voor K&H heel veel van kunnen leren. Op dit moment ben ik hier ook elke dag mee bezig en vind dat een hele leuke en interessante uitdaging.

Wat zou je tegen huidige/toekomstige Young Professionals willen zeggen?

Leander: Het gras is altijd groener aan de overkant, niet alles zit mee of gaat misschien niet snel genoeg voor je. Ik zou willen meegeven: heb geduld en investeer in jezelf door middel van kennis en de opties die K&H je biedt.

Dirk: Wees proactief in een opdracht. Vraag daarnaast om coaching binnen en buiten het bedrijf.

Daan: Probeer van alle verschillende afdelingen en klanten van K&H zoveel mogelijk te leren. Ook als een project je een keer wat tegen valt, kun je er als nog zoveel uithalen als je zelf wil. Alles kan niet in één keer perfect zijn en daar leer je naar mijn idee juist het meeste van.

Markt-ontwikkelingen…

Wat vind jij de meest interessante ontwikkeling binnen de kennisgebieden waarin Koning & Hartman opereert? (Wireless Communication, Mission Critical & Managed Services, Dealing & Control, Industrial Solutions, Smart Industry/Factory Automation)?

Leander: Ik vind de ontwikkelingen op het gebied van Wireless Communications & Smart Industry/Factory Automation het meest interessant.

Dirk: De ontwikkelingen binnen de kennisgebieden van Koning & Hartman gaan zo snel, dat elk vakgebied een aanbeveling verdient. Voor dit moment wil ik echter vooral Smart Industry eruit lichten. Ik merk bijvoorbeeld hier in Duitsland bij veel bedrijven dat dit een belangrijk thema is en tegelijkertijd nog nauwelijks ontgonnen. Koning & Hartman is op dit gebied een voorloper en heeft hierdoor veel te bieden. Kijk vooral even op de website van K&H.

Daan: Mijn eigen interesse gaat het meeste uit naar Smart Industry/Factory Automation. Ik ben daar in mijn huidige baan ook voornamelijk mee bezig. Prachtig om innovatieve ideeën en producten te hebben en te ontwikkelen. Je ziet dat de industrie wat achter loopt op dit gebied, ik denk dat hier nog heel veel te halen is voor bedrijven en zeker voor K&H.

Welke voordelen/kansen zie jij voor YP’s, voortkomend uit het YPP bij K&H?

Leander: Door de grote hoeveelheid trainingen heb je echt een dikke streep voor op leeftijdsgenoten. Als je de inhoud van de trainingen kunt combineren met opdrachten heb je een solide fundatie om verder op te bouwen voor de toekomst.

Dirk: Het YPP bestaat uit een poule van jonge mensen die zeer gedreven zijn. De verscheidenheid aan opdrachten gecombineerd met de sterke coaching en met opleidingen zorgen voor een schat aan kennis en ervaring. De kansen op de arbeidsmarkt zijn hiermee zonder overdrijving uitstekend te noemen!

Daan: Doordat je bij K&H veel opdrachten in twee jaar kunt doen, kun je veel leren van een hoop verschillende mensen met allerlei ervaringen. Dan ook nog eens het technische aspect waar K&H in opereert, dan heb je na 2 jaar toch wel een sterke positie als professional!

Ik wil Dirk, Leander en Daan hartelijk danken voor hun leuke input voor deze blog!

Veerle Oostendorp

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *