Vernieuwd selectieproces voor Young Professionals

1De groeiambities van Koning & Hartman Consulting zijn groot en daarom zijn we continu opzoek naar talent voor ons tweejarig Young Professional Programma (YPP). Om een doorlopend instroommoment mogelijk te maken  hebben we het selectieproces aangepast. Kandidaten zijn nu in staat om zich op elk moment aan te melden voor het YPP. Tussen het moment van aanmelden en in dienst treden hoeft dus niet veel tijd te zitten!

Veel informatie over het programma is te lezen op ons blog, maar vaak ervaar je pas echt hoe het er bij een bedrijf aan toe gaat als je fysiek op de locatie aanwezig bent geweest. Toen ik aan het oriënteren was op de arbeidsmarkt heb ik dit zelf ook mogen ervaren. Op internet kan je veel vinden over een bedrijf, maar hoe je collega’s zijn en hoe de sfeer is, dat ervaar je pas door zelf naar het bedrijf toe te gaan. Door een lunchsessie te bezoeken van K&H kreeg ik een goed beeld van de bedrijfscultuur, en het was meteen een goede voorbereiding voor de selectie!

K&H organiseert dit jaar een aantal keer per jaar inhousedag, een ideale gelegenheid om meer te weten te komen over het programma en de sfeer binnen het bedrijf! De eerste inhousedag vindt plaats op 23 maart 2016 in Delft, en aanmelden kan tot vrijdag 18 maart.

De inhousedag begint in de ochtend met een introductie over K&H door onze CEO, Oswald Coene. Daarna laten we enkele YP’s aan het woord die meer vertellen over hun ervaringen en werkzaamheden tijdens het traineeship. Na de lunch gaan de kandidaten aan de slag met een business case, zodat ze ‘hands-on’ kunnen ervaren wat de projecten zijn waar wij ons dagelijks mee bezig houden. Op deze manier krijgt men de kans een goed beeld te vormen van het programma. (Het bijwonen van een inhousedag is niet verplicht om in aanmerking te komen voor het YPP!)

Mocht men direct enthousiast zijn over het Young Professional Programma dan kan men zich namelijk ook direct aanmelden op onze website door hier te klikken. De selectieprocedure is als volgt:

  1. Opsturen CV + Motivatie
  2. Gesprek met Recruiter
  3. Capaciteiten- en persoonlijkheidstest
  4. Gesprek met HR en Manager YPP
  5. Gesprek met HR Directeur en Business Unit Director

Op deze manier houden wij de kwaliteit gewaarborgd, en hopen we ook dit jaar weer leuke collega’s te verwelkomen binnen ons team!

Joost Streefkerk

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *