Van Groenlo tot Ho Chi Minh City

1Het versnelde proces van wereldwijde economische integratie, sterke toename van de internationale handel en directe buitenlandse investeringen heeft met name in de afgelopen decennia geleid tot wat we noemen: globalisering. Steeds meer ondernemingen hanteren een internationale strategie om de organisatie weerbaar te maken voor de uitdagingen die globalisering met zich meebrengt. Maar organisaties zijn natuurlijk ook bezig om zoveel mogelijk te kunnen profiteren van de kansen die hierdoor worden gecreëerd. Deze ontwikkelingen hebben een enorme invloed op de wereldeconomie en het bedrijfsleven. Maar wat betekent dit nu voor bedrijven en de manier van zaken doen in de praktijk? In deze blog belicht ik dit aan de hand van mijn ervaringen als Projectmanager Global Clients, bij mijn huidige opdrachtgever Nedap N.V., en de ervaringen van de Global Business Development Manager (GBDM) bij Nedap Security Management.

Een geïntegreerde markt, met steeds minder geografische en fictieve grenzen, opent compleet nieuwe afzetmarkten voor bedrijven en biedt de mogelijkheid voor geografische risicospreiding, het verlagen van de productiekosten, het invoeren van nieuwe producten of halffabricaten, kennisdeling, innovatie en nog veel meer. Ook Nedap heeft deze kansen gesignaleerd en is dan ook internationaal georiënteerd. Met elf kantoren en tal van business partners, verspreid over verschillende continenten, is Nedap goed in staat om klanten wereldwijd te bedienen. Nedap is gestructureerd in negen verschillende marktgroepen, die ieder gespecialiseerd zijn in een bepaald marktsegment.

Ik ben werkzaam in de marktgroep Nedap Security Management (NSM). Deze tak heeft een volledig geïntegreerde beveiligingsoplossing ontwikkeld met de naam ‘AEOS’, wat toegangscontrole, videomanagement, inbraakdetectie en lockermanagement centraal combineert en beheert op één platform. AEOS is het eerste security management platform dat gebaseerd is op software. Hierdoor kan het platform onbeperkt opschalen, onafhankelijk van de hoeveelheid locaties en gebruikers van de klant. En juist deze unieke eigenschap creëert goede mogelijkheden om het internationaal breed uit te rollen.

Het eerste echte grote internationale project voor NSM kwam van een Nederlandse bank. De bank, die destijds in tientallen landen actief was, zocht een gestandaardiseerde security oplossing voor alle panden. NSM was in staat om deze vraag goed in te vullen met AEOS. Na het succes van dit project volgden er al snel meer multinationals als klant. Om deze klanten goed te bedienen werd binnen NSM het team Globals opgericht. Het Globals team kan vanuit het hoofdkantoor van Nedap in Groenlo met behulp van business partners lokaal vele multinationals wereldwijd bedienen en voorzien van AEOS.

Als projectmanager Global Clients maak ik ook onderdeel uit van dit Globals team en manage ik het opleverproces naar de eindklant. Hiermee ben ik verantwoordelijk voor het op de juiste wijze inrichten, structureren en managen van het opleverproces. Ook coördineer ik het proces tussen Nedap, het hoofdkantoor van de klant, het lokale kantoor van de klant en onze business partners in de regio. Dit houdt in dat ik met ontzettend veel verschillende partijen te maken heb die zich ieder in een ander land kunnen bevinden. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat een dergelijke manier van werken verschilt van een situatie waarin je enkel met Nederlandse partijen te maken hebt. De grootste uitdagingen die ik hierbij ervaar zijn de taalbarrière, verschillen in interpretatie van communicatie en verschillen in verwachtingen.

Als ik informeer naar de ervaringen van de GBDM van NSM, die inmiddels al een groot deel van de wereld over is geweest, zegt hij hierover het volgende: “Als je het hebt over de verschillen, dan is het vooral héél veel cultuur, je hoeft niet eens zo ver weg van huis te zijn om dit te ervaren. Neem nou Groot-Brittannië, dat is al echt een wereld apart. Als je met een Brit zaken doet, zal deze je nóóit nee zeggen. In plaats daarvan zegt hij iets als: “It sounds like a very interesting idea. Let’s review it and come back to it later”. Maar als een Brit dat zegt, komt hij er niet meer op terug, neem dat maar van mij aan”.

Zijn tip is dan ook om een goed bewustzijn te creëren van cultuurverschillen en om er rekening mee te houden bij het zaken doen. Ook op bedrijfsniveau zijn er tal van uitdagingen, legt de GBDM uit: “Het is lastig om in een nieuw land te beginnen, vooral buiten Europa. Je moet er van te voren goed over nadenken. Kun je voldoen aan de lokale certificeringen? Hoe zit het met de importregels van het land en de heffingen? Hoe ga je onderhoud regelen op je systemen? En vooral: hoe ga je structureel gefundeerde business opbouwen in een land? Dat alles vereist veel focus, tijd en geld”.

Sommigen zullen dergelijke aspecten als vervelend of vermoeiend ervaren, maar persoonlijk vind ik het tot dusver een ontzettend leuke ervaring om met internationale partijen te werken. Juist de verschillen in taal, cultuur, communicatie en manier van zakendoen maken het werk dynamisch, levendig en spannend. Ook de GBDM deelt mijn mening als ik hem vraag hoe hij het internationale werken ervaart: “Het is fantastisch, het mooiste wat er is. Al die verschillende mensen, al die verschillende ideeën, daar word je zelf ook rijker van. Als je daarbij ook nog eens veel reist en veel in het buitenland bent, word je er als persoon ook ‘gepolijster’ van. Je groeit erdoor”.

 

Mijn interesse in het internationale bedrijfsleven is er altijd al geweest. Wellicht mede doordat ik zelf een andere culturele achtergrond heb. Ook ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn stage in het buitenland, studeren in het buitenland en mijn Master in International Management hebben mijn interesse voor het buitenland versterkt. Nu ook ik aan het internationale professionele werken mag proeven, heeft dat mijn interesse alleen nog maar verder vergroot. Volgende week op naar Londen voor een meeting met een van onze belangrijkste klanten!

Pourya Dadres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *