‘Typisch Ries’, groeiversnelling en inspiratie

Coach aan het woord

Onze coaches, Directie-en Managementleden van K&H, hebben het altijd druk. Nooit te druk voor een goed gesprek, borrel of belletje, maar een blog schrijven, tja, dat is geen prio. Ik heb mijn coach Richard den Braber, Business Unit Manager Managed Services, gestrikt voor een leuk gesprekje over coaching. Want kletsen, dat kunnen wij wel!

richardRichard, wat vind je leuk aan jouw rol als coach?

Mijn eigen bagage, opgedane kennis en ervaringen, delen met de Young Professionals, dat vind ik leuk. Jullie lopen tegen zaken aan waar ik zelf ook ooit mee te maken heb gehad. Het is mooi om dan in alle openheid te vertellen over concrete, realistische gebeurtenissen, met als doel om jullie ervan te laten leren. En ik leer ook heel veel van jullie, zie en hoor dankzij jullie veel nieuwe dingen. Veel Young Professionals hebben echt een eigen visie, dat vind ik zo mooi om te zien. Jullie komen met nieuwe ideeën, waar ik dan van denk: ‘hé, dat is misschien ook wel iets voor in mijn team’. Die frisse blik is goed voor onze organisatie. En natuurlijk het enthousiasme, daar word ik gewoon mee aangestoken. Daar krijg ik echt energie van!

Je zegt groei… Hoe zie je de YP’s dan precies groeien?

Nou, ik merk met ‘mijn YP’s’ dat we op een hele open
manier met elkaar omgaan en we dan echt op basis van vertrouwen met elkaar kunnen sparren over zaken waar ze tegenaan lopen. Als jullie echt eerlijk zijn en vertellen wat je op het hart hebt, dan kan ik tips geven over hoe je zaken kunt aanpakken. En het is dan leuk om te zien dat jullie daar iets mee doen en dat het resultaat heeft. Ik zie gewoon echt zo’n groot verschil tussen hoe jullie binnenkomen op de Selectiedag, zenuwachtig en onzeker, en vervolgens je eigen weg bewandelen binnen de organisatie, mooie dingen voor elkaar krijgen. Dat is echt leuk om te zien. Sommige YP’s groeien uit tot volwaardige projectmanagers, anderen houden zich bezig met procesoptimalisatie, of gaan naar een klant. Flinke stappen, allemaal binnen twee jaar tijd.

Nu weet ik wat ik aan je heb en hoe jij mij begeleidt. Is er zoiets als een typische ‘Richard aanpak’ of verschilt het per YP?

Het verschilt zeker per persoon. Het is heel erg afhankelijk van de input van de Young Professional. Jij houdt van structuur, weet goed wat je wilt en bereid het ook voor. Helemaal prima. Ik heb ook iemand begeleid waarmee ik vooral persoonlijke dingen besprak, maar die relateerden we dan wel aan werksituaties. In sommige gesprekken ben ik ook vooral zelf aan het werk, dan moet ik echt doorvragen om tot de kern van een situatie te komen. Typisch Richard is wel op een subtiele, ironische manier iets wegzetten; ik zeg vaak iets met een geintje maar ik meen stiekem wel wat ik zeg. Zo laat ik iemand ergens over nadenken.

coach2

En je leert dus ook van ons… Vertel!

Ja, zeker. Ik vind het bijvoorbeeld moeilijk om niet gelijk een oplossing te geven. Dat heb ik ook met mijn mensen in het team, als ze me wat vragen zeg ik het liefst gelijk hoe het moet. YP’s moeten natuurlijk zelf nadenken, doordat ik jullie de juiste vragen stel. Door het YPP ben ik gaan nadenken over hoe ik anderen dus zélf dingen moet laten oplossen. Mensen zeggen ook  “Richard,  je bent veranderd”. Mijn rol is inderdaad wel veranderd, ik kan ook niet alles meer zelf doen, door de samenvoeging van Managed Services en VDS.

Ben je trots op iets dat is voortgekomen uit jouw begeleiding?

Haha, nee, jullie doen het allemaal zelf. Ik kan alleen handvatten geven.

Niet zo bescheiden Richard. We weten allebei wel beter…

Oké, je bedoelt jezelf zeker, haha. Ja, ik heb jou wel handvatten gegeven en het is ook wel heel leuk om dan te merken dat het werkt. Je zit nu heel goed in je vel toch?

Zeker, als onervaren broekie weet je gewoon echt niet hoe je in bepaalde situaties kan reageren. Je wilt je de kaas niet van je brood laten eten, maar anderzijds ook bescheiden zijn want hé, je komt net kijken. Het is dan echt top dat je iemand hebt waar je in vertrouwen concrete situaties aan kan voorleggen. Ik heb in de afgelopen 5 maanden al zo veel geleerd! En ja, dat heb ik ook te danken aan jou als coach.

coach1Dan wil ik graag nog één ding weten. De coaches hebben zo allemaal hun eigen manier van coachen. Wie van jouw collega coaches inspireert jou met zijn of haar manier van begeleiden?

Edwin. Hij kan heel goed tot de kern van een situatie komen doordat hij de juiste vragen stelt. We zijn heel verschillend, maar we vullen elkaar goed aan. Ik coach meer op de persoon, Edwin gaat op zoek naar de materie, de inhoud.

Echt de laatste vraag dan: aan wie geef jij het stokje door om de volgende coach blog te schrijven?

Edwin!

 

Door Richard & Danique

Eén gedachte over “‘Typisch Ries’, groeiversnelling en inspiratie”

  1. Leuke blog! Heel interessant om eens te lezen hoe het vanuit coaches oogpunt is om YP’s te begeleiden. De coaches zijn inderdaad een belangrijk onderdeel van het YP traject.

    Edwin, ik zie je blog tegemoet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *