The (yet another) New Economy

Het is alweer 2016. 2015 was een boeiend jaar in de Telecom markt, waar veel vervangings- en vernieuwingsprojecten zijn afgerond en de providers nu eerst maar eens geld gaan verdienen in plaats van uitgeven aan hun spiksplinterfonkelnieuwe 4G netwerken.
Rond de jaarwisseling, en zo vroeg in het nieuwe jaar, wordt er veel aandacht besteed aan een aantal vragen:

  • Hoe hebben we het vorig jaar gedaan?
  • Hoe gaan we het dit jaar doen?
  • Wat doen we nu eigenlijk precies?

Over die laatste vraag willen wij het graag hebben. Hopelijk zonder in een existentiële crisis terecht te komen bekijken directies, afdelingsmanagers, technologists, strategists en natuurlijk ook Young Professionals wat eraan zit te komen. Wat doet het bedrijf waarin je werkt, en is dat wat het zou moeten doen? En past dit bij wat de trends zijn in de wereld, de maatschappij en de branche?

Maar wat gebeurt er dan om ons heen? Het onderstaande plaatje (of vergelijkbare) gaat de afgelopen periode viral op social media, vooral op LinkedIn.

1
Het is dus bijzonder dat op dit moment een bedrijf waarde kan toevoegen door zelf: 1. Geen taxi’s te bezitten; 2. Geen content te genereren; 3. Geen productvoorraad te hebben (of beter: niets te produceren); en 4. Geen onroerend goed te bezitten. De toegevoegde waarde zit er dan dus in dat mensen via een portaal de dienst krijgen die, of het product krijgen dat, ze zoeken. Ongeacht welke producent, leverancier of dienstverlener dit levert. Dit zou kunnen betekenen dat productiebedrijven (lees: taxicentrales, mediabedrijven, elektronicafabrikanten & hotels) zoals wij ze nu kennen zonder een connectie naar dergelijke platforms geen bestaansrecht meer hebben. Grote aanbieders kunnen zich wellicht lang redden zonder deze koppeling, maar de meeste bedrijven zullen eraan moeten geloven om zich hierbij aan te sluiten. En voornamelijk de behoudende maakindustrie, althans een groot gedeelte hiervan, worstelt met de gedachte welke keuze(n) gemaakt dient te worden om toekomstbestendig te zijn.

Voor ons als bedrijf is nu dan ook een periode van bezinning en de aandacht gaan vestigen op bijvoorbeeld deze bewegende markt. Al die problemen met heel veel data, security problematieken, gebrek aan technisch personeel en eeuwenoude leverancier lock-ins. Ja, dat lijkt ons wel wat!

Maar wat moet een bedrijf in deze sector nu? Moet alles maar vervangen worden door nieuwe systemen die zuiniger, sneller en efficiënter zijn? Dat kost goud geld en red je het dan wel? Nee…. Dat zou niet nodig moeten zijn. Wij kunnen bestaande bedrijven mee laten groeien met de nieuwe economie door ze slimmer te laten werken. Veel bedrijven uit de ‘oude economie’ kunnen niet zonder slag of stoot over gaan naar de ‘nieuwe economie’, hoewel het noodzakelijk gaat zijn voor hen. Door bestaande systemen met slimme technologieën aan te pakken, laten wij bedrijven efficiënter werken. Wij passen de elementen toe die de nieuwe economie sterk maken en combineren deze met onze succesvolste eigen ontwikkelingen om onze klanten hiermee een voorsprong te geven binnen hun eigen concurrentieveld.

Ook wij luisteren naar onze leveranciers, zij hebben ons ervan overtuigd dat wij moeten veranderen om bij te blijven, en geholpen om deze verandering door te maken. Met deze kennis en ervaring kunnen wij onze klanten op onze beurt weer helpen om klaar te zijn en te blijven voor de nieuwe economie. Onze consultants maken het verschil.

#Welkom! #Continuous Improvement

Geschreven door:

Martin Kosters &

Paul Meerman, Directeur Consulting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *