Regie in eigen handen, start met draaien!

Young Professionals van deze tijd, de Generatie Y, moeten uitblinken, excelleren en hun potentie tot het uiterste benutten. Althans, dat wordt door de maatschappij aan ons verkondigd. Een deel van alle Young Professionals zal deze verwachtingen vanuit zichzelf willen verwezenlijken en doet dit vooral vanuit nature. Een ander deel zal zich meer laten drijven door social pressure. Maar hoe je er ook in staat, de vraag blijft: leiden deze drijfveren wel tot een positie waarin je je op je gemak voelt en aansluit bij zowel organisatie als collega’s? Eén ding is zeker, het gros van de Young Professionals wil leren en beter worden, het liefst in het werk dat ze leuk vinden.

Inmiddels ben ik 1,5 jaar aan het werk en heb ik het YP-programma bij K&H al voor een groot deel doorlopen. Begonnen als vrouw in de mannenwereld van Site Acquisitie, nu in de rol van junior projectmanager bij een grootschalig ICT project op Schiphol. Twee redelijk uiteenlopende opdrachten, dus ik geef ook toe dat ik het spannend vond om aan mijn tweede opdracht bij Schiphol te beginnen.

Mijn ervaring is dat je je als Young Professional meer dan eens wat onzeker voelt over je eigen kunnen. We begeven ons nu eenmaal in een pool van intelligente en ondernemende mensen waar we ons menselijkerwijs automatisch mee vergelijken. In mijn geval zorgt dat er voor dat er zo nu en dan belemmerende gedachtes door mijn hoofd vliegen als: “Gaat dit mij wel lukken?” of “Zal er wel naar mij, als broekie, geluisterd worden?”. Voor velen is dit ongetwijfeld herkenbaar omdat we de lat als Young Professionals lekker hoog hebben gelegd. En daar willen we koste wat het kost over heen gaan!

Als je start aan je nieuwe functie, komen er gegarandeerd nieuwe dingen op je af. In het begin zal het even zoeken zijn, maar na verloop van tijd begin je mee te draaien met de dagelijkse gang van zaken. Maar dan…, er zijn altijd wel wat elementen in je baan die je wellicht minder leuk vindt of zwaarder vallen. Hoe ga je daar mee om? Je wilt tóch blijven uitblinken, wat een stuk makkelijker gaat als je bij elke taak, relatie of de context waarin je werkt, een goed gevoel hebt. Dit heb je vaak niet in de hand. Of toch wel?

Pien1We hebben vaak veel meer invloed op onze baan en ons eigen functioneren dan we denken. “…Maar hoe dan?” hoor ik je vragen. Onlangs heb ik een workshop gevolgd waar ik  kennis heb gemaakt met het begrip job crafting, waarbij je de regie in je baan in eigen handen neemt. Job crafting is een manier waarop een individu zelf zijn baan herstructureert. Het begrip Job crafting is in 2001 geïntroduceerd door de Amerikaanse hoogleraren Amy Wrzesnieuwski en Jane Dutton.  Het doel van job crafting is om meer controle over je eigen werk te krijgen en wat er voor mij het meeste uitsprong: meer gebruik te maken van je eigen sterke kanten en minder last te ervaren van de negatieve aspecten van een baan. Dit kun je doen door aan zogenaamde ‘job crafting knoppen’ te draaien.

Pien2

 

Er zijn vier verschillende knoppen:

 

  • Taken: Aanpassingen in je taken of takenpakket. Hoeveel tijd ben je aan bepaalde zaken kwijt, wat is het belang ervan voor de uitkomsten van jouw functie en hoeveel energie krijg je ervan?
  • Relaties op het werk: Interactie en betrokkenen. Met wie moet je allemaal samenwerken, maar ook met wie kan je allemaal samenwerken?
  • Context: Plaats en tijd. Wat zijn voor jou prettige locaties om te werken en welke uren van een dag ben jij op je scherpst?
  • Mentaal: Mindset en beleving. Dit gaat over je mindset in het werk. Welk belang en waarde hecht je aan je werk? Welke doelen hebben het werk dat jij verricht?

Door aan één of meer van deze knoppen te draaien, voer je job crafting acties uit. Deze acties moeten elk als doel hebben om je baan een (kleine) boost te geven. Zo kun je bijvoorbeeld een van je taken waar je veel tijd aan kwijt bent, maar welke weinig energie oplevert, proberen uit te besteden of verdelen over jezelf en een collega. Dit geeft dan weer ruimte om juist taken naar je toe te trekken die meer bij jou passen. Zo kan je dit ook doen bij relaties op het werk; als er iemand is waarvan je weet goed mee samen te kunnen werken, kun je dat contact proberen te verhogen en aantonen wat voor goede resultaten dit op zou kunnen leveren. Het aantal contactmomenten met een relatie die wat stroever loopt, kan dan wellicht verminderd worden.

Ga ook eens voor jezelf na in welke uren op een dag je het meest effectief werkt, en deel daar je activiteiten op in. De setting waarin je werkt of een besluit maakt om bijvoorbeeld op de fiets naar je werk te gaan, kan van grote invloed zijn op je prestaties en je energielevel.

Tot slot de vierde knop, mentaal. Dit is vaak een lastige knop, want je mindset verander je niet zo maar. Door bijvoorbeeld meer te focussen op het doel van je functie en welke resultaten dat oplevert, in plaats van naar de taak zelf te kijken, kun je een andere insteek in een taak vinden die jou meer drijft.

Uitkomsten van dit alles is dat je meer energie hebt, efficiënter werkt en met meer plezier! Natuurlijk zou het een hele ideale wereld zijn als je met de mensen werkt die jij fantastisch vindt, een takenpakket hebt om van te glunderen, en werkt op de momenten en locaties die voor jou uitkomen. Toch is het slechts een kwestie van draaien aan wat knoppen en je zult zien dat die ideale wereld steeds weer een stukje dichterbij komt.

In een notendop; elke Young Professional heeft wel eens zijn twijfels of mindere aspecten in een baan, maar je hebt zelf de regie in handen. Je kunt uiteindelijk zelf bepalen hoe je een functie vervult en door plezier te hebben in je baan, uitblinken!

Pien Hulshof

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *