Persoonlijke effectiviteit Woudschoten Zeist

Op 23 maart 2012 was het dan zover. Negen nieuwsgierige Young Professionals begonnen aan hun eerste gezamenlijke weekendje weg in conferentiecentrum Woudschoten te Zeist. Dit keer stond er echter niet alleen maar vertier en plezier op het programma, maar moest er hard gewerkt worden. Persoonlijke effectiviteit was het thema. Wat zijn je talenten? Waar ben je minder goed in? Waar loop je vast? Hoe ga je met bepaalde situaties om? Dergelijke thema’s kwamen allemaal aan bod gedurende de twee dagen.

De ochtend van dag 1 begon wat moeizaam. Door middel van een aantal opdrachten moesten de Young Professionals elkaar feedback geven over hoe zij over komen. In eerste instantie moeilijk aangezien er een aantal mensen waren die elkaar nog niet of nauwelijks kenden. In de loop van de dag arriveerde Laura (de enige vrouw destijds) echter, waardoor iedereen steeds losser kwam en er meer besproken werd. Door het heerlijke weer werd er in de middag in kleine groepjes door het bos gelopen en gesproken over verschillende onderwerpen. Na een heftige en intensieve eerste dag was het tijd voor ontspanning. ’s Avonds werd er uitgebreid gedineerd in het restaurant en tot diep in de nacht werden er nog een aantal borreltjes gedronken. Uiteraard ter bevordering van eenieders persoonlijke effectiviteit!

Dag 2 begon vooral erg vroeg. Ondanks het vroege tijdstip zat iedereen fris en fruitig aan het ontbijt en kon de tweede dag van start gaan. De tweede dag was meer gericht op praktijk situaties. De Young Professionals konden aangeven waar ze tegenaan liepen tijdens hun werk en hoe ze met deze situaties om kunnen gaan. Tot slot van de dag moest iedereen in de vorm van een korte presentatie, vertellen wat zij opgestoken hadden gedurende de twee dagen en wat zij hier in de toekomst mee gingen doen.

Kortom: een zeer zinvol, leerzaam en leuk weekend om met jezelf en elkaar bezig te zijn!

Geschreven door: Floris Huijsmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *