Oswald Coene: ‘Jullie zitten op de piek van jullie intellectuele vermogen’

 

Coach aan het woord

Iedere Young Professional heeft een eigen coach uit de Directie of het Management van Koning & Hartman. Na het eerste jaar van het Young Professionals Programma wissel je als Young Professional van coach, zodat je van verschillende coaches kunt leren. Afgelopen week had ik mijn laatste coachgesprek met Oswald Coene, CEO van Koning & Hartman. Tijd voor een interview!

Waarom is Koning & Hartman ooit gestart met het Young Professionals Programma?

Na de Management Buy-Out in 2005, had Koning & Hartman geen recruitment programma voor jonge talenten meer. Om zelf jonge talenten binnen te halen en op te leiden, zijn we het Young Professionals Programma gestart. Maar wellicht een nog belangrijker reden voor de start van het programma was de commerciële ontwikkeling van Consulting. Door het Young Professionals Programma leiden we onze eigen talenten op, die we succesvol in kunnen zetten bij onze partners en klanten.

Waarom is coaching een belangrijk onderdeel van het programma?

Ik zeg dit wel vaker: wanneer je afstudeert, zit je op het piekmoment van je intellectuele vermogen. Daarbij is jullie generatie breder en scherper opgeleid. Maar Young Professionals hebben nog geen werkervaring als ze aan het programma beginnen. Een coach fungeert als een klankbord en geeft begeleiding bij de overgang van studie naar werk. Daarbij creëert het ook binding: we hebben twee keer per jaar een etentje met Young Professionals en coaches en spreken elkaar op borrels. Hier hoeft het niet altijd over werk te gaan.

Hoeveel Young Professionals heb je tot nu toe gecoacht?

Hiervoor heb ik vier Young Professionals gecoacht en op dit moment ben ik de coach van vier Young Professionals.

Wat zijn de overeenkomsten tussen de Young Professionals die jij hebt gecoacht?

Dat is een lastige vraag, want het is juist leuk dat jullie allemaal zo verschillend zijn! Ik zie wel één overeenkomst: Young Professionals zijn allemaal erg bezig met de volgende stap. Wat hun volgende opdracht zal worden of wat ze na het programma zullen gaan doen. Deels is dat misschien onzekerheid, maar ik denk ook dat wij jullie meer perspectief kunnen bieden. Jullie zijn allemaal gemotiveerd, betrokken, intelligent en gedreven: allemaal eigenschappen die passen bij Koning & Hartman.

Hoe zie jij het Young Professionals programma over 5 jaar?

Over vijf jaar is het Young Professionals Programma een nog volwassener onderdeel van Koning & Hartman, met name van Consulting. Door het opzetten van de Competence Centers (Project Management, Industrie en Telecom) bieden we Young Professionals een gerichte doorstroom binnen Consulting. Het is goed om te zien dat het Competence Center Project Management wordt geleid door Sanne, een oud-Young Professional. Over vijf jaar hoop ik dat alle Competence Centers geleid zullen worden door oud-Young Professionals. De aanwas van nieuwe Young Professionals zorgt dan weer voor groei van de Competence Centers. Zo vormt het Young Professionals Programma de bouwsteen van de nieuwe generatie Koning & Hartman-medewerkers.

Wat maakt het coachen van Young Professionals leuk?

Het is leuk om met jonge mensen te werken. Jullie zetten mij ook weer aan het denken.

Wat zouden Young Professionals naar jouw mening nog beter kunnen doen?

Dat is een lastige vraag, ik zou vooral willen dat jullie doorgaan zoals jullie nu doen. Young Professionals zouden wel wat minder onzeker mogen zijn. Soms zul je minder leuke dingen moeten doen, dat heb ik ook. Accepteer ook dat niet alles te plannen is. Alle Young Professionals zijn na het programma goed terecht gekomen.

Welke tip heb je voor Young Professionals?

Ga er met volle energie in en ga vooral zo door zoals jullie nu doen!

 

Kim Sillekens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *