Leren van je opdrachtgever

Als Young Professional krijg je een persoonlijke coach uit het management van Koning & Hartman. Nu heb ik het geluk dat ik daarnaast ook coaching krijg van mijn opdrachtgever: Hans Jellema. Hij geeft mij de ruimte om me te ontwikkelen als Junior Projectmanager en kan mij veel leren dankzij zijn vele jaren ervaring op het gebied van Projectmanagement. Ik was erg benieuwd hoe hij als opdrachtgever aan kijkt tegen het Young Professionals Programma.

Foto-blog Kim
Hans Jellema

Zou je, om te beginnen,  kunnen uitleggen wat jouw rol is?

Binnen Hytera Mobilfunk GmbH heb ik een dubbele rol. Ik ben vestigingsmanager voor het Nederlandse kantoor van Hytera. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de organisatie en de orderportefeuille in Nederland. Tevens ben ik Projectmanager voor de Implementatie van de C2000 Vernieuwing in Nederland.

Wat is je grootste uitdaging?

Als vestigingsmanager is mijn grootste uitdaging om Hytera op de kaart te zetten in Nederland. Mijn grootste uitdaging in het Implementatie C2000 Vernieuwing Project is om binnen de tijd en het budget het project op te leveren

Hoe wist je van het Young Professionals Programma van Koning & Hartman?

Naar aanleiding van het gunnen van de opdracht voor de Implementatie Vernieuwing C2000 aan Hytera, is Koning & Hartman met ons in gesprek gegaan om te kijken op welke vlakken we kunnen samenwerken. Tijdens de gesprekken met het management van Koning & Hartman werd er gesproken over het Young Professionals Programma. Daar was ik bijzonder in geïnteresseerd.

Wat was voor jou de reden om Young Professionals aan te nemen?

Om een goede teamsamenstelling te krijgen, heb je mensen nodig met veel ervaring uit het vakgebied in combinatie met mensen die aan het begin van hun loopbaan staan. De nieuwe generatie medewerkers hebben een frisse en andere kijk op dingen, vergeleken met mensen die al langer in het arbeidsproces zitten. Daarom heb ik ervoor gekozen om drie Young Professionals aan mijn team toe te voegen.

Welke verwachtingen had je van de Young Professionals?

Dat zijn 4 dingen:

  1. Dat ze zichzelf blijven;
  2. Dat ze zichzelf zien als volwaardig teamlid;
  3. Dat ze ons helpen;
  4. En persoonlijk vind ik het belangrijk dat ze zich ontwikkelen.

Worden deze verwachtingen waargemaakt?

Als ik nee zou zeggen, hadden hier nu geen Young Professionals meer rondgelopen. Ik leg steeds meer verantwoordelijkheid bij ze neer. Hiermee toon ik aan dat ik vertrouwen in ze heb. Als ze deze verwachtingen niet waar zouden maken, zou ik dat zeker niet doen.

 Kun jij nog wat van Young Professionals leren?

Ja, zeker wel. Als je al wat langer in hetzelfde vakgebied zit, wil je nog wel eens minder kritisch zijn. Door de vragen die de Young Professionals stellen, word ik zelf ook weer op scherp gezet. Young Professionals werpen een kritische blik op zaken die wij als vanzelfsprekend kunnen aannemen. Hierdoor word ik zelf ook weer kritischer.

Was er zoiets als een Young Professionals Programma toen jij afstudeerde?

Dat was er niet, maar dat is ook al lang geleden. Als het er toen was geweest, had ik daar graag aan deelgenomen. Philips had wel een vergelijkbaar traject, waarin startende medewerkers goede begeleiding kregen. Zelf ben ik als een trainee begonnen bij Shell International.  Dit is een traject van 5 jaar meelopen op een Raffinaderij, 5 jaar centraal kantoor en dan meewerken bij het realiseren en managen van  raffinaderijen over de hele wereld.

Hoe was deze eerste werkervaring voor jou?

Kort nadat ik bij Shell International was gestart, ben ik daar weggegaan en  begonnen bij een klein ingenieursbureau. Doordat het zo klein was, moest ik veel zelf ontdekken. Daar heb ik veel van geleerd. Bij een klein bedrijf moet je een hoop zelf doen, dat ging bijvoorbeeld van het sleutelen aan motoren, ontwerpen van printkaarten, schrijven van software tot het aanvragen van patenten en het onderhandelen met klanten. Dat was een erg goede leerschool.

Welke les heb je uit deze ervaring meegenomen?

Probeer in het begin zoveel mogelijk veelzijdige ervaring op te doen. Als iemand zegt dat hij 20 jaar ervaring heeft, wil ik weten of dit 20 jaar ervaring in hetzelfde vak is, of 20 x 1 jaar ervaring op verschillende gebieden. In mijn ogen heb je meer ervaring als je verschillende dingen gedaan hebt. Uiteraard moet dit wel bij je passen en moet je voor jezelf de keuze maken of je specialist of generalist wil zijn. Maar als je ambities hebt op managerial niveau, moet je naar mijn mening op een breder vlak je kennis vergaren.

Zelf heb ik ervaren dat je naast mijn opdrachtgever, ook een coach voor mij bent. Niet iedere opdrachtgever doet aan coaching. Waarom jij wel?

Ik heb nooit echt de titel ‘coach’ gehad, maar wel vaak minder ervaren projectmanagers meegenomen in mijn kielzog. Vanuit mijn eigen ervaring gaf ik ze dan ‘Training on the job’. Het geeft mij een persoonlijke voldoening om te zien dat mensen zichzelf ontwikkelen en beter worden. Ik wil ze niet in een keurslijf duwen, maar in mijn kielzog meenemen. Daarbij vind ik het ook belangrijk dat je jezelf blijft en weet waarvoor je staat. Tegelijkertijd moet je je kunnen aanpassen aan de situatie, soms vraagt die ervoor om bescheiden te zijn en op een ander moment moet je weer meer het voortouw nemen. Dat is situationeel leiderschap. Het is ook iets wat je moet leren.

Bovendien doen we het uiteindelijk allemaal samen als team, ook al heb ik uiteindelijk de eindverantwoordelijkheid. Om onze doelen te bereiken hebben we alle verschillende rollen nodig. Ik vind het belangrijk dat je hierbij iedereen in zijn waarde laat voor wat hij/zij doet.

Wat wil je ons als Young Professionals meegeven?

Jullie zouden wat mij betreft wat zelfverzekerder mogen zijn, omdat jullie veel potentie hebben. Dit heeft waarschijnlijk te maken met ervaring. Af en toe moet je je hoofd stoten en van je fouten leren. Als je bang bent om fouten te maken, leer je niks. Ik geef  jullie de ruimte om jullie eigen fouten te maken, en jullie daarin te coachen.

 

Kim Sillekens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *