Laptop dicht, de dag zit er op. Of toch niet?

“Hoe zien jouw avonden er uit gedurende een werkweek?fotodanique Heb je vaak meetings, trainingen of borrels?” Tijdens de laatste Inhouse Lunchsessie werden deze vragen mij meerdere malen gesteld. In een terugblik op een recente werkweek zal ik het antwoord geven, voor iedere potentiële Young Professional of eenieder die ook wel nieuwsgierig is.

Maandag- en dinsdagavond: niets in de agenda. Heerlijk, lekker chillen op de bank, beetje bijkomen van het weekend. Deze week niet helaas.  Donderdag heb ik examen Prince2 wat nog wat aandacht verdient, dus ik zal toch echt na thuiskomst even het boek open moeten slaan. Kopje thee erbij en een paar uur focussen, donderdag zal ik er de vruchten van plukken.

Woensdagavond, de YP’s zijn uitgenodigd op bedrijfsbezoek bij onze partner Mitel in Utrecht. Is dit werk? Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk. Bijna alle YP’s zijn aanwezig en het is altijd goed om elkaar weer te zien en te spreken, we zitten immers verspreid over onze vestigingen, zijn onderweg of aan het werk bij een klant. De CEO trapt af met een presentatie over het bedrijf, dat bedrijfscommunicatiesystemen levert zoals telefoniesystemen en oplossingen voor contactcenters. Al na een kwartiertje worden de pizza’s binnen gebracht maar de aandacht blijft toch bij deze inspirerende presentatie. We maken kennis met de strategie van de organisatie, een strategie die gericht is op innovatie en gepaard gaat met overnames van grote én kleinere partijen. Super interessant om te horen wat er allemaal bij komt kijken en hoe de voorbereiding en implementatie rondom een overnametraject eruit ziet. Natuurlijk zijn ook dit soort momenten er om te netwerken, want hé, een potentiële opdracht is soms dichter bij dan je denkt.

16 Van Deventerlaan 30-40

Donderdag, vanaf de lunchpauze cursus Prince2, met aansluitend het examen. Rond 19.30 uur rijd ik vrolijk Prince2 gecertificeerd naar huis. Die is in de pocket, kan weer op mijn CV! En dan is het alweer vrijdag, almost weekend! Deze keer begint dat met YP collega’s onder elkaar met een hapje en een drankje. Informeel, als je begrijpt wat ik bedoel. We startten om 19.00 uur in de Pijp, maar het einde van het programma…? Ik weet het niet, want ik was iets eerder weg om mijn verjaardag te vieren (die om 00.00u begon). Maar ik heb gehoord dat het alweer zaterdag was voordat de meesten naar huis gingen…

En dat was de week alweer. Of dit een representatief beeld geeft van mijn gemiddelde doordeweekse avonden? Nee. Ik had ook een andere week kunnen kiezen, waarin ik alle avonden gewoon om 17.30 uur naar huis rijd. Of een week waarin ik alleen een training volg. Er zijn zeker een aantal terugkerende activiteiten, zoals het diner met onze coaches, de borrels met YP’s, Kwartaalmeeting met alle Consultants, borrel met YP alumni enzovoorts, maar daarbuiten worden nog veel meer interessante meetings gepland en daarmee is elke week weer anders.bewerkt

 

Wat voor mij belangrijk  is en wat jullie zouden moeten weten is dat er echt een goede balans is tussen de serieuze/inhoudelijke avondactiviteiten en momenten waarop het daar niet per sé om draait. Bijkletsen, lachen, netwerken, je laten inspireren én jezelf laten zien is minstens zo belangrijk in het Young Professionals Programma.

Danique Witlox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *