K&H Consulting Connect!

Net nieuw bij Koning & Hartman was het mijn eerste uitdaging om ons bedrijf te leren kennen, en dat is een uitdaging op zich. Want de kracht van ons bedrijf ligt onder andere in onze veelzijdigheid. Koning & Hartman heeft kennis van de kleinste sensoren tot de grootste netwerken. Van adviesOrganogram_KoningHartman_april_2016
tot beheer. Met onze zes business units bedienen we allerlei verschillende type klanten in verschillende markten met een aanbod van een heel scala aan verschillende technieken. Deze veelzijdigheid maakt ons uniek maar tegelijkertijd maakt deze veelzijdigheid het lastig om in één zin te vertellen waar we voor staan.

Helemaal aangezien we er bij Koning & Hartman van houden om te redeneren vanuit onze technische expertise. Als de techneuten die we zijn, kunnen we erg goed vertellen dat we de beste technische producten en diensten leveren. Maar één verhaal vertellen vanuit al die technische expertise is niet mogelijk. En dat moeten we ook niet willen.

 

Want een productperson-thinking-with-question-mark-question_mark_person of dienst wordt pas een oplossing als het een probleem van een klant wegneemt. Dat vinden klanten interessant, niet welke technische specificaties onze producten en diensten allemaal hebben. Dat betekent dat je niet zou moeten redeneren vanuit de techniek, maar vanuit de problemen van de klant die je weg kunt nemen met de oplossing. Als we dat doen, is het voor klanten, en nieuwe werknemers zoals ikzelf, veel makkelijker te begrijpen waar we als bedrijf voor staan. De uitdaging is dus om die gespecificeerde technische producten en diensten te koppelen tot een aantal concrete oplossingen.

 

Als Young Professionals proberen we in onze Denktank ook iets te doen om het overzicht van onze kennis te verduidelijken en de zoektocht van oplossingen naar problemen te vereenvoudigen. Zo zijn we nu bezig met een propositie die we Future Networking noemen, om aan de ene kant in kaart te brengen wat we kunnen op het gebied van draadloze datanetwerken, en aan de andere kant aan klanten duidelijk te maken wat de voordelen van deze oplossingen zijn voor de klant. Pas als we dat goed duidelijk maken, is het mogelijk om onze technische expertise op het gebied van datanetwerken volledig te benutten. En daar moeten we niet te bescheiden in zijn.

 

Want daar houdt onze kennis niet op. We kunnen niet alleen draadlIoToze datanetwerken leveren. We hebben ook expertise van glasvezel. We kunnen de producten leveren waaruit geavanceerde apparaten bestaan. We kunnen de sensoren leveren waarmee die apparaten communiceren. De data die daaruit komt kunnen we visualiseren. En analyseren. Kortom, Koning & Hartman maakt het mogelijk om al die technieken en apparaten maar daardoor ook mensen te verbinden. Koning & Hartman verbindt en dat verhaal moeten we dan ook vertellen.

 

Pas als we al die kennis van Koning & Hartman weten te verbinden tot relevante oplossingen voor daadwerkelijke problemen in markt, benutten we ons volledige potentieel. Daarin zie ik een voortrekkersrol voor K&H Consulting, en zeker voor de Young Professionals. Als YP’s zitten we door de gehele organisatie en weten we als geen ander wat er speelt Na 3 maanden Koning & Hartman en gesprekken door de hele organisatie ben ik er van overtuigd dat het met onze kennis wel goed zit goed. We moeten het alleen wel vertellen aan elkaar en als bedrijf. Pas als we zelf echt verbonden zijn, kunnen we de rest van Nederland verbinden: K&H Consulting Connect!

Viktor Stelder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *