Fleur van Veldhuizen genomineerd!

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, de manager van ons Young Professional Programma is genomineerd voor de verkiezing van “Multiplier of the year 2015”! Foto Fleur
Voor Fleur was het misschien een grote verassing, maar wij als YP’s zagen dit wel aankomen. Een van de belangrijkste zaken in haar werk is namelijk onze ontwikkeling en de impact hiervan merken we dan ook dagelijks. Niet alleen runt ze het programma, vindt ze interessante projecten voor YP’s, maar ook blijft ze iedereen uitdagen om te blijven leren en zo extra stappen te maken. Niet door constant met iedereen mee te kijken, maar juist door mensen te activeren en de vrijheid te geven om in projecten zelf te zwemmen en oplossingen te vinden!

Bij een verkiezingsronde is het natuurlijk belangrijk om goed te weten wie de kandidaten zijn en wat hun drijfveren zijn, daarom heeft Fleur onlangs een interview gegeven waarin zij dieper ingaat op haar motivatie en gedrevenheid als manager bij Koning & Hartman. Lees hier het interessante en vooral leuke interview:

 

 ‘Herken talent, prikkel en daag uit’

Fleur van Veldhuizen ziet het als haar taak om de medewerkers uit haar team zo te stimuleren dat ze zich zowel op zakelijk als persoonlijk vlak blijven ontwikkelen. Ze adviseert daarbij eerlijk welke vervolgstap ze iemand ziet zetten. Ook als dat betekent dat diegene haar talentenpool daardoor verlaat. Haar gedrevenheid en open houding zorgen ervoor dat ze is genomineerd voor de titel Multiplier of the Year.

Voor Van Veldhuizen zelf voelt haar manier van leidinggeven heel natuurlijk aan. ‘Ik denk dat je leidinggeeft op de manier waarop je zelf ook aangestuurd zou willen worden. Vaak komt dat voort uit voorbeelden uit het verleden.’ Zo werd de basis voor haar manier van leidinggeven gelegd bij Randstad. Daar trof ze een manager die altijd vragen wist te stellen waarover ze zelf nog nooit had nagedacht. ‘Zij stelde mij in staat om boven mezelf uit te groeien. Niet door te vertellen hoe ik iets moest uitvoeren, maar door me na te laten denken over wat ik nog meer kon doen om beter te worden. Ook al waren dat soms uitdagingen waarvan ik dacht dat ik er nog lang niet aan toe was’, licht Van Veldhuizen toe.

Groeipijn hoort bij succes

Hoewel Van Veldhuizen zich niet altijd even comfortabel voelde bij het aangaan van nieuwe uitdagingen, heeft haar dat wel veel gebracht en wil ze haar medewerkers hetzelfde meegeven. ‘Groeien doet altijd een beetje pijn, uit je comfortzone stappen, is de eerste periode vaak ongemakkelijk. Des te mooier is het om daar achteraf met een medewerker op terug te kijken en te zien welke stappen hij allemaal heeft gezet en wat hij daarmee heeft bereikt.’ Pas geleden deed ze dat nog met iemand uit haar team. ‘Een van onze Industrial Consultants had een product ontwikkeld dat in de markt gezet moest worden, maar dat kwam steeds niet van de grond. Onder andere omdat we niet wisten wie die opdracht moest oppakken. Totdat ik aan een van mijn medewerkers dacht. Hij heeft een passie voor techniek en IT, dus hij zou het waarschijnlijk leuk vinden om zich in dat product te verdiepen. Gecombineerd met het talent om dit te vertalen naar de business, leek het mij een succesvolle match. Inmiddels is dat ook gebleken: hij verkoopt het product terwijl anderen dat eerder niet lukten. Ook voor hem ging daar een proces van vallen en opstaan aan vooraf, maar je ziet hem steeds verder groeien en hij gaat elke dag vol goede moed nieuwe uitdagingen aan.’

Betrekken maakt betrokken

Wat Van Veldhuizen als leidinggevende nastreeft, is medewerkers helpen het beste uit zichzelf naar boven te halen en hen uit te dagen om regie te pakken op hun eigen carrière. Dat doet ze door prikkelende vragen te stellen en medewerkers het gevoel te geven dat ze open en eerlijk kunnen zijn tegenover haar. ‘Dat bereik je alleen als je jezelf ook kwetsbaar durft op te stellen. Zo kom ik er altijd voor uit als ik het antwoord ergens niet op weet en als ik het bijvoorbeeld spannend vind om een presentatie te geven, ben ik daar ook open over. Doordat ik mijn ervaringen en onzekerheden deel, merk ik dat medewerkers mij ook hun kwetsbare kant durven te tonen. Het is helemaal niet erg om iets moeilijk te vinden of niet te weten, juist door daar het gesprek over aan te gaan en de juiste mensen met elkaar te verbinden, vergroot je de kennis  en kom je tot oplossingen.’ Wat Van Veldhuizen ook vaak ter sprake brengt zijn de doelen die bereikt moeten worden, of dat nou op bedrijfs- of opdrachtniveau is. ‘Betrekken maakt betrokken, medewerkers willen weten wat de prioriteiten zijn en waar ze naartoe werken. Ik vertel ze overigens niet hoe ze dat moeten doen. Iedereen heeft daarin zijn eigen manier. Vergelijk het met deelnemers aan een hardloopwedstrijd, die hebben ook allemaal een ander trainingsschema. Hetzelfde geldt op de werkvloer. Ik sta aan de kant om medewerkers aan te moedigen, te reflecteren op hun prestaties en waar nodig bij te sturen zodat ze zelf succesvol de finishlijn kunnen bereiken.’

Geniet van succes

Van Veldhuizens manier van leidinggeven, werpt op verschillende manieren zijn vruchten af. Haar medewerkers zijn gemotiveerd, het ziekteverzuim in haar team is laag, de productiviteit hoog en iedereen gaat met plezier naar zijn werk. Dat valt de bedrijven waar haar teamleden als consultant werkzaam zijn ook op. Regelmatig krijgen haar medewerkers aanbiedingen van een klant waarvoor ze gewerkt hebben. ‘Dat zie ik niet als een bedreiging, eerder als een compliment. Sterker nog: het is iets wat ik nastreef. En als het een gouden kans is, die een medewerker moet grijpen, zal ik dat ook zeker aanmoedigen.’ Aan wat het oplevert, ziet Van Veldhuizen dat managen als een multiplier van deze tijd is. ‘Ik snap best dat het fijn is om directief leiding te geven omdat je dan precies weet wat er gebeurt op je afdeling en medewerkers doen wat jij zegt. Als multiplier laat je dat los door ze vertrouwen en verantwoordelijkheden te geven, ik snap dat dat voor sommige leidinggevenden lastig is. Maar het is wel iets wat de huidige markt en nieuwe generatie vraagt. Die laatste gaat niet voor levenslange contracten of een dure auto, maar voor persoonlijke groei, ruimte en verantwoordelijkheid. Daarom kan ik ook niet vaak genoeg benadrukken: vertrouw op het talent van je medewerkers, ondersteun ze in het bereiken van hun doelstellingen en geniet van hun succes.’

Over Fleur van Veldhuizen

Fleur van Veldhuizen is sinds circa twee jaar manager bij de business unit consulting van Koning & Hartman. Ze is Manager Operations van Industrial Consulting en geeft leiding aan de Young Professionals Pool die uit twintig ambitieuze trainees bestaat. Voordat ze bij Koning & Hartman aan de slag ging, werkte ze zeven jaar bij Randstad waar ze achtereenvolgens de functie van intercedent, vestigingsmanager en rayonmanager vervulde.

 

Naast het interview is het uiteraard belangrijk dat we zorgen dat Fleur deze titel dan ook binnen gaat slepen. Breng dan ook allemaal je stem uit, dit kan door hier te klikken. .

Jan Folkertsma

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *