Employer branding? Events!

Een sterk werkgeversmerk geeft een voorsprong om talenten binnen te halen én deze aan onze organisatie te binden. Een goed werkgeversmerk ontwikkelen, onderhouden en uitbouwen is dan ook essentieel. Het is daarom belangrijk om op de juiste plekken zichtbaar te zijn voor talent. Natuurlijk is online communicatie hierin ‘hot’, maar de mogelijkheid die carrière events bieden voor persoonlijk contact blijft toch zeer waardevol.

Afgelopen week heeft Koning & Hartman dan ook deelgenomen aan twee ontzettend leuke events!

Tilburg Career Days

Aangezien de Universiteit van Tilburg goed vertegenwoordigd is in ons Young Professional Programma, onze eigen CEO aan deze universiteit heeft gestudeerd en in het kader van ‘Employer Branding’, nemen wij jaarlijks deel aan de Tilburg Career Days. Zo heb ik samen met mijn collega’s, Fleur van Veldhuizen en Kim Sillekens, Koning & Hartman afgelopen week vertegenwoordigd tijdens dit event.

Na een korte introductie van mij als Young Professional, heeft Fleur meer uitgelegd over de producten en diensten van Koning & Hartman en de inhoud van het Young Professionals Programma voor een groep geïnteresseerde studenten die zich speciaal hadden ingeschreven om geïnformeerd te worden over Koning & Hartman en onze activiteiten.

foto1pd

In de middag was er een Job Fair waar wij met het nodige promotiemateriaal als een Nomadic-wall, De YPP Roadmap, banners en pennen Koning & Hartman zoveel mogelijk hebben proberen te promoten. Tijdens dit onderdeel konden studenten langs de verschillende stands van bedrijven lopen en vragen stellen. Aansluitend aan de Job fair waren er individuele CV gesprekken met vijf studenten die wij hadden geselecteerd. Uiteraard werd de dag afgesloten met een gezellige borrel!

Ongekende talenten

‘Ongekende talenten’ is een initiatief van de New Urban Collective (NUC) en het WTC Amsterdam, die samen een positieve bijdrage willen leveren aan jongerenwerkloosheid. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is jongerenwerkloosheid enorm toegenomen, ook onder hoog opgeleiden. Jongeren met een multiculturele achtergrond lijken extra hard geraakt te zijn door de crisis: de werkloosheid onder deze jongeren is bijna vier keer zo hoog als de werkloosheid onder autochtone jongeren. Dit event wil een kans bieden aan deze  generatie door de verbinding met het bedrijfsleven te versterken. Als maatschappelijk verantwoord bedrijf, waren wij ontzettend enthousiast om onze bijdrage te leveren aan dit mooie initiatief. Afgelopen donderdag vertegenwoordigden wij dan ook Koning & Hartman in het WTC Amsterdam, tussen de ‘grote jongens’  als Baker & Mckenzie, Shell, ING en Deloitte.

foto2pd

De kernactiviteit van deze dag bestond uit speeddates. Ter voorbereiding hiervan hadden de talenten in de periode voor aanvang van het event een uitdagend workshoptraject gevolgd met een masterclass in ‘Personal Branding’ en succesvol solliciteren; en dat was te merken! Wij zijn enorm verrast door het ontzettend hoge niveau van de deelnemers en hebben dit event als zeer waardevol ervaren. Gedurende de dag was er ook een toespraak van de meest invloedrijke Nederlander van 2013:Bernard Wientjes (ex-voorzitter VNO NCW), er waren een aantal prijsuitreikingen voor o.a. een essaywedstrijd en een uitgebreide netwerkborrel om de dag af te sluiten.

Wat opviel tijdens de events, was dat een groot deel van de studenten niet eerder van Koning & Hartman had gehoord, maar dat zij na alle verkregen informatie enorm verrast waren over de vele interessante activiteiten die wij verrichten en over de carrièremogelijkheden bij Koning & Hartman.

Wij hopen dan ook dat we veel potentiële kandidaten hebben weten te enthousiasmeren voor het Young Professional Programma van Koning & Hartman en dat we in de nabije toekomst hun sollicitaties tegemoet mogen zien!

Pourya Dadres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *