Een dag uit het leven van een werkvoorbereider

Luc 2Momenteel ben ik in opdracht bij Van den Heuvel Aannemersbedrijf als calculator en als werkvoorbereider. Van den Heuvel houdt zich bezig met ondergrondse infrastructuur voor water, energie en telecommunicatie.

Een van de projecten waar ik op dit moment mee bezig ben is het afstoppen van een 9 km lange afvalwatertransportleiding met een inwendige buismaat van Ø900mm op 4 verschillende locaties. Deze leiding dient verlegd te worden in verband met de reconstructie van provinciale weg, de N302. Op onderstaande foto zie je mij staan tijdens een opname op de plek waar het toekomstige leiding tracé komt te lopen.

Luc 1

Het afstoppen van de bestaande afvalwaterleiding is nodig om binnen 8 uur het nieuwe leiding tracé te koppelen aan het bestaande leiding tracé, zonder dat de totale leidinginhoud van 5.725.000 liter leeggepompt hoeft te worden. Het afstoppen gebeurt met een balglanceerinrichting die boven op de buis gemonteerd wordt. Via de balglanceerinrichting wordt een ballon in de leiding gebracht die onder druk gezet wordt en de leiding tijdelijk afstopt. Na de werkzaamheden wordt de ballon weer opgehaald en kan de afvalwatertransportleiding weer in bedrijf genomen worden.

Luc Dijkstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *