Een dag in het leven van Leander; Junior projectleider, KPN 4G+

Mijn woensdag start met het rustgevende geluid van de naastgelegen graafmachines en sloopkogels, geharmoniseerd met het geluid van mijn wekker om 06:30. Na een verfrissende douche is het tijd om de auto in te stappen en koers te zetten naar Harderwijk. Rond 07:45 draai ik het parkeerterrein op waar gelukkig nog een paar parkeerplekjes over zijn in de buurt van het kantoor. Eenmaal aangekomen op mijn plek, zet ik mijn laptop in het dockingstation en kan vervolgens de 10 minuten opstarttijd gebruiken om rustig een rondje koffie te doen. Bij terugkomst is mijn laptop bijna opgestart, alleen nog even aanloggen op het lokale IT systeem en mijn dag kan beginnen. 

pic1

Na het checken van mijn to do list weet ik wat ik gisteren niet heb afgekregen en kan ik mijn eigen doelen voor de dag bepalen. Elke maandag, woensdag en vrijdag hebben we de dagstart. Hierin bepalen we op de maandag wat er die week moet gebeuren, checken we de vooruitgang op woensdag en stellen eventueel de targets bij en evalueren we deze op vrijdag. Omdat het vandaag woensdag is, moet ik voor de dagstart precies weten waar we staan zodat ik de nieuwe prioriteiten voor de Nederlandse engineers kan bepalen. Het vaststellen van de nieuwe prioriteiten is een samenspel van engineering problemen, operationele problemen, logistieke problemen, acquisitieve problemen en wensen van de klant m.b.t. bouwplanning. Hierbij kan ik sparren met de projectleider. Ook hebben we gebrainstormd over de bouwplanning. Deze moet nog voor de dagstart worden aangepast en uitgeprint worden zodat de engineers een duidelijk beeld krijgen van wat er moet gebeuren.

Tijdens de dagstart informeer ik of de projectleider de engineers over de stand van zaken. Dit is het moment om memo’s nog even extra aan te stippen en het team in zijn geheel te sturen. De engineers geven aan of zij hun beoogde target van de week gaan halen met de huidige workload. Uit de dagstart blijkt een verontrustend signaal te komen vanuit de engineers omtrent het gebruik van containers op mastlocaties. Ook blijken er problemen te zijn met de procedure om bij KPN sleutels aan te vragen. Hier moet vandaag actie op worden ondernomen en dit noteer ik direct op mijn to do list.

Na de dagstart vertrek ik meteen voor een overleg met de afdeling planning. Samen nemen we de nieuw opgestelde bouwplanning door en kijken we wat geografisch het beste plan van aanpak zal zijn. Dit kan niet te lang duren want de klant staat al bijna op de stoep voor het wekelijks overleg.

In dit overleg moet ik verantwoording afleggen over gemaakte afspraken. In het overleg staat niet centraal dat er dingen fout gaan maar hoe deze dingen opgelost gaan worden. Dit gesprek is altijd erg transparant en schept daardoor veel duidelijkheid en vertrouwen.

pic2

Zodra het gesprek met de klant achter de rug is loop ik even over de werkvloer om de voortgang en eventuele problemen te checken. Hierna heb ik even tijd om te lunchen en een half uur de tijd mijn outlook bij te werken. Hieruit komen verscheidene vervolg acties naar voren die allemaal worden genoteerd op mijn to do list. Een daarvan is het aanleveren van de nieuwe prioriteitenlijst zodat het offshore team in India weet wat ze te doen staan. Voor het engineeringprocess is er een samenwerkingsverband aangegaan met een Indisch engineering bureau. Een van mijn verantwoordelijkheden is het aansturen van deze partij en het optimaliseren van de output die deze partij levert. Op de dinsdag en donderdag heb ik een conference call met het offshore team over de voortgang. Vandaag is de meeting alleen naar voren gehaald. Hier bespreek ik de problemen die een first time right (FTR) verhinderen en wat de actie punten zijn om wel elke keer een FTR te behalen.

Na de meeting met India loop ik langs de afdeling logistiek om het container probleem uit te zetten. Hier zou ik morgen terugkoppeling op krijgen en het actiepunt blijft dus op mijn to do list staan. Hierna loop ik de werkvloer op om te kijken of engineers tegen bepaalde dingen aanlopen. De engineers ervaren vandaag een te hoge workload en komen lang niet aan alles toe. Dit was al bekend bij mij, in mijn volgende meeting staat dit onderwerp ook centraal. Samen met alle projectleiders van andere projecten lichten we de processen in hoofdlijnen door en bekijken we waar er winst te behalen valt met betrekking tot het reduceren van de workload.

Na deze meeting is het tijd om de balans op te maken, mijn to do list bij te werken en de laptop in te pakken. Morgen is er weer een dag!

Leander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *