Dirk Littooy

Ik ben Dirk Littooy en als enthousiaste Young Professional aan de slag bij Koning & Hartman sinds februari  2011. Mijn eerste studie was Management, Economie & Recht in Alkmaar. Tijdens deze studie had ik mogelijkheid om  verschillende activiteiten te ondernemen in het buitenland.  Ik heb onder andere stages en opleidingen gevolgd in Spanje en Zuid-Afrika.  Na mijn opleiding European Studies te Bremen heb ik werkervaring opgedaan bij D66. Daarna ben ik in dienst getreden van Koning & Hartman en werd ik gelijk ingeschakeld voor allerlei kleine projecten, zowel intern als extern.

Het Young Professionals programma biedt mij de mogelijkheid om meerdere projecten uit te voeren binnen de twee jaar. Mijn eerste grote project is bij KPN. Door het Young Professionals programma heb je de mogelijkheid, en wordt van je verwacht, om initiatief te tonen. Daardoor kreeg ik al snel diverse werkzaamheden toebedeeld zoals het ondersteunen bij outsourcing en het analyseren van processen. Hierin wordt je ondersteund door het opleidingsprogramma vanuit Koning & Hartman. Een mooi voorbeeld hiervan was de driedaagse training in Zeist. Tijdens deze dagen werd op praktische wijze gewerkt aan je persoonlijke effectiviteit.  Om het groepsgevoel hierbij te ondersteunen werd de alcohol niet vergeten, maar dit terzijde. De opgedane ervaringen & kennis kon daarna meteen worden omgezet in de praktijk. En dat moest ook wel, want drie weken later volgde een nieuw samenzijn  waarin werd besproken wat de vorderingen waren. Theorie en praktijk kwamen hierbij goed samen.

Dan afsluitend nog iets over mijzelf. Ik woon in het altijd zonnige Amersfoort. De stad die al in 1259 stadsrechten kreeg.  Vanuit mijn appartement aan het water, in het midden van de stad, fiets ik momenteel naar mijn werk. Soms fiets ik wat langer als ik in Amsterdam bij het kantoor van Koning & Hartman verwacht wordt. O ja, dat hoort trouwens ook bij het Young Professionals Programma; een automobiel van de zaak.

Ik hoop dat ik hiermee een kleine  inkijk heb gegeven in Young Professional programma. Veel plezier met het lezen van de verschillende artikelen op dit blog en hopelijk tot snel!

Eén gedachte over “Dirk Littooy”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *