De ‘Prince’ van Schiphol

Als Young Professional bij Koning & Hartman krijg je de mogelijkheid om verschillende cursussen te volgen die je ondersteunen in je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Wil je de betreffende vaardigheden echter onder de knie krijgen, dan zal je hetgeen je tijdens deze cursussen en trainingen opsteekt, wel in de praktijk moeten brengen. Eén van de cursussen die we als Young Professionals volgen is Prince2. Dit is een projectmanagementmethode welke je handvaten geeft om in de meest dynamische omgevingen toch gestructureerd te kunnen blijven managen. Voor mijn tweede opdracht binnen het Young Professional Programma zal ik Prince2 in de praktijk brengen en wel binnen een omgeving die haast niet dynamischer kan…

Koning & Hartman heeft de afgelopen maand namelijk een mooi en grootschalig project binnengehaald bij Schiphol Group. Vanuit K&H vervult Ulla Dannijs de rol als Projectmanager en ik zal haar als Projectsecretaris ondersteunen en de back-up vormen gedurende het gehele project. Een van de mooie opdrachten die je als Young Professional kan krijgen!

schiphol

V.l.n.r.: Marc Unger (CPO, Schiphol Group), Pien Hulshof (Projectsecretaris IROCOM), Ulla Dannijs (Projectmanager IROCOM), Oswald Coene (Algemeen Directeur, Koning & Hartman), Klaas Verberg (Managing Director, Schiphol Telematics) en Pieter Tsao (Projectmanager Schiphol Telematics).

Schiphol heeft grootse ambities, waar wij als K&H aan gaan bijdragen door het leveren van een Integraal Communicatiesysteem voor de Regiecentra (IROCOM). Deze centra hebben de regie over het grootste deel van de grond-communicatie op Schiphol. Hierbij kan je denken aan elke intercom van elke deurpost, in elke lift, bij elke slagboom, maar ook incidentenmeldingen van bijvoorbeeld de brandweer en de Koninklijke Marechaussee of het omroepsysteem dat laat weten dat arme Pietje de Vries zijn ouders kwijt is.

Op dit moment komen al deze data-, radio- en telefoniestromen op verschillende manieren binnen bij de verschillende regiecentra. IROCOM maakt op alle achterliggende systemen een koppeling, waardoor de uitvloeiende informatie één en dezelfde taal spreekt.

Dit alles zal tot uiting komen op zogenaamde Tipro’s, een communicatie bedieningspaneel met touchscreen welke Koning & Hartman samen met haar partners customized zal inrichten. Op dit moment heeft elk regiecentrum zijn eigen functie met vaste werkplekken. In de nieuwe IROCOM situatie veranderen deze in flex-plekken en kan iemand van de brandweer met zijn account inloggen op hetzelfde bedieningspaneel als een medewerker van bijvoorbeeld Security. Afhankelijk van de ingevoerde inloggegevens wordt het juiste gebruikersprofiel geactiveerd.

Je kunt je wel voorstellen dat het noodzakelijk is dat deze regiecentra 24/7 draaien. Dit maakt IROCOM een “Mission Critical” project. Elke aanpassing aan één van de onderliggende systemen moet zonder onderbreking van de functionele werking van het systeem gebeuren. Een behoorlijke uitdaging dus!

Nadat de handtekeningen waren gezet, volgde afgelopen week de officiële kick-off. Bij een project van deze omvang is documentatie van elke actie die wordt ondernomen essentieel. Zoals Prince2 aangeeft moet ook de Governance (rolverdeling) zo snel mogelijk vastgesteld worden waarbij één eindverantwoordelijke wordt aangewezen. Daarbij is het vaststellen van de manier van communiceren van groot belang voor een goed verloop van het project.

Op dit moment zitten we in de opstartfase, wat betekent dat de uitwerking van een Low Level-Design en het samenstellen van de Projectinitiatiedocumentatie (PID) op de agenda staan. Pas als de basis goed staat, kunnen de eerste stappen van de uitvoering gezet worden, maar daarover later meer…

To be continued..

 

Pien Hulshof

3 gedachten over “De ‘Prince’ van Schiphol”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *