Consultant van de toekomst

1Young Professionals van Koning & Hartman vallen onder de business unit Consulting en zijn daarmee toekomstige Consultants. Bij het woord ‘Consultant’ denk je waarschijnlijk aan een adviseur die wordt ingehuurd door een organisatie om een probleem of vraagstuk aan te pakken, en dan weer vertrekt. Men ziet ze als ‘buitenbeentjes’ die even komen vertellen hoe het moet, omdat ze ergens veel verstand van hebben. Ook in de literatuur worden Consultants veelal gedefinieerd als experts. Een consultant is een persoon die ‘professioneel advies’ geeft, hiermee aangevend dat hij/zij expertise bezit die bij de ontvangende partij ontbreekt (Theconsultancygroup.nl).

Een expert dus. Maar, is dat per definitie zo in alle situaties? Wat is nu eigenlijk de rol van een adviseur bij onze klanten? Die vraag staat op dit moment centraal binnen onze business unit omdat we mee moeten in een veranderende markt. Er zijn drie rollen voor een adviseur te onderscheiden. Vorige week vrijdag was het tijd voor een nieuwe training om ons voor te bereiden op onze rol als ‘Consultant van de Toekomst’.1

Expert, Handlanger of Teamplayer

Een Consultant kan drie rollen vervullen: 1) Expert, 2) Teamplayer of
3) Handlanger. Kijkend naar de rol van een adviseur is de Expert de klassieker. Hij of zij is gespecialiseerd in een onderwerp en wordt ingevlogen om zich daarmee bezig te houden. De Expert is leidend t.o.v. de klant, maakt plannen en bepaalt de richting, hij weet immers alles van het vraagstuk af. De klant wacht af, volgt adviezen op en reageert op de verzoeken van de expert. Een risico in deze is dat kansen buiten de scope van de opdracht blijven liggen.

Dan is er de Handlanger, het andere uiterste van de Expert. Eigenlijk praat je hier over klassieke detachering: ‘u roept wij draaien’. De Handlanger doet wat de opdrachtgever vraagt en that’s it. De verantwoordelijkheid van de klant is groot, hij bepaalt, de handlanger volgt. Ook hier zullen kansen gemist worden, de klant richt zich op zijn primaire probleem en de handlanger kijkt daar niet buitenom.

De balans tussen deze twee rollen ligt in het samenwerkingsmodel, ik noem dit type graag de Teamplayer. De externe adviseur gaat samen met de klant op zoek naar de beste aanpak, ze delen hun verantwoordelijkheid en brengen daarbij ieder hun eigen kennis en ervaringen ten opzichte van het vraagstuk in. De Teamplayer neemt actief deel aan de besluitvorming en de uitvoering, luistert, vraagt door, waardoor hij objectief is en nieuwe ideeën kan schetsen.

2

 

 

 

 

 

 

 

 

Gesprekspartner: combinatie van drie rollen

De Consultant van de Toekomst is die adviseur die kan switchen tussen deze rollen. Afhankelijk van de situatie gaat de pet van Expert, Teamplayer of Handlanger op. Heeft de klant behoefte aan een specialistisch advies? Dan kan de Consultant van de Toekomst deze bieden. In sommige gevallen wil de klant even iets geregeld hebben, ben dan even de Handlanger en regel het. Maar, de Consultant van de Toekomst van Koning & Hartman is in veel situaties de Teamplayer die de opdrachtgever naar een hoger niveau tilt door sámen met de klant op te trekken.

Danique Witlox 

Eén gedachte over “Consultant van de toekomst”

  1. Heel herkenbaar! De rol als Teamplayer kom ik vaak tegen, waarbij de klant mijn kennis gebruikt om tot een kwalitatief beter product te komen. Daarnaast blijf je actief in overleg met het oog op de commerciële belangen van de klant/ het eindproduct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *