Case study: Implementatie Mitel portfolio bij Koning & Hartman

mitelOm groei te realiseren voor de afdeling Networking & Communications werd ik als Young Professional ingezet om het portfolio van Mitel te implementeren binnen deze afdeling.

Door het aantrekken van een groot aantal Service Engineers ter uitbreiding van de bestaande serviceorganisatie werd er in 2013 een flinke dosis kennis en kunde aan Koning & Hartman toegevoegd. Deze kennis en ervaring werd gebruikt voor het onderhouden van bestaande (data/telefonie) systemen, maar kan tevens worden ingezet voor het leveren en installeren van nieuwe systemen. De mogelijkheid om Engineers multi-inzetbaar te maken voor zowel het onderhouden als het leveren en het installeren bleek een grote succesfactor.

Het leveren van communicatieoplossingen zoals Unified Communication & Collaboration (UC&C) is voor de afdeling Networking & Communications (N&C) van Koning & Hartman geen onbekend terrein, daar zowel de oplossingen van Alcatel-Lucent als de oplossingen van Huawei onderdeel uitmaken van het portfolio. Om de Engineers optimaal te benutten en de gewenste groei te realiseren werd mij gevraagd de communicatieoplossingen van Mitel, voorheen bekend onder de naam Aastra, aan het productportfolio van Koning & Hartman toe te voegen.

Aangezien beide partijen (Mitel en N&C) elkaar nog niet goed kenden, heb ik de beginfase van het traject voorzichtig aangepakt, met overleg, nauwkeurige analyses van de plannen en het inzien van de eerste resultaten. Vervolgens is een stevig traject gestart. Met behulp van Mitel heb ik samen met mijn N&C-collega’s het portfolio voor de nieuwe oplossingen opgebouwd. Door middel van verschillende trainingen het kennisniveau van de afdeling Sales van N&C naar een hoger niveau getild. Denk hierbij aan productkennis, kennis van ordersystemen, offertes maken etc. In de volgende fase is een volledige salestoolkit ontwikkeld, inclusief brochures, leaflets, presentaties, en uitgebreide productinformatie binnen de Koning & Hartman website en een webshop.

webshop mitel2

Het is een ingrijpende stap om een nieuw merk toe te voegen aan een bestaande lijst van portfolio’s. Ik rekende dan ook op de nodige interne weerstand. Het proces is echter heel soepel verlopen, dankzij voldoende en duidelijke (interne en externe) communicatie en een prettige samenwerking met Mitel. Inmiddels zijn de eerste resultaten van de implementatie zichtbaar. Dankzij deze uitbreiding zijn er al meerdere mooie opportunities voor het team ontstaan bij het Koning & Hartman klantenportfolio. Ik kan dus terugkijken op een leerzame en succesvolle opdracht!

Jelle Roo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *