Carrièremanagement: Profielschets als leidraad?  -Het vervolg-

Mijn vorige blog ging over carrièremanagement en dan met name de bereikbaarheid van je droomfunctie. Mijn motivatie is om de competenties van de ‘Consultant’ als eerste milestone te gebruiken vanwege de tastbaarheid en overlap met mijn droomfunctie ‘New Product Development Manager’. Deze blog gaat hier verder op in als vervolg op mijn vorige blog.

Evaluatiegesprekken, coachgesprekken en een 360 graden-feedbacksessie vormen de leidraad voor mijn persoonlijk ontwikkeltraject. Ik had beloofd terug te komen op mijn voortgang door de vergelijking te maken tussen mijn eigenschappen en de Consultancy-vaardigheden van hieronder. Ondertussen heb ik mijn tweede project bij Huawei Technologies succesvol afgerond en neem ik deze leermomenten en feedback mee in mijn ontwikkelplan.

De uitkomsten van gesprekken en feedbackformulieren van opdrachtgevers en collega’s geven een goed beeld hoe ik als persoon overkom op mijn omgeving. Wanneer ik dit samen neem met mijn zelfkennis kom ik uit op onderstaande verdeling. In deze tabel behoren de gekleurde regels tot de vaardigheden waar ik mijzelf nog in moet ontwikkelen. Daarnaast heb ik de competentie Leiderschap nog maar een enkele keer kunnen toetsen omdat deze nog niet vaak in mijn functieomschrijving heeft gepast, vandaar dat deze schuin is gedrukt.

Capture

 

 

Vervolgens is het zaak om een actieplan op te stellen zodat deze vaardigheden geoefend, en daarna wederom, geëvalueerd kunnen worden. Daarom neem ik deze punten op in mijn POP en gebruik ik de SMART-methode om de acties concreet te maken.

Beide grijsgedrukte vaardigheden zijn zowel in de praktijk als in trainingsverband te oefenen, maar een combinatie ervan is altijd beter. Mede doordat wij als YP’s een groot aanbod van trainingen en cursussen hebben kan hier goed op ingespeeld worden. Ik zit al in de fase van het programma dat ik een training naar keuze mag gaan opgeven, die zal ik dan ook tactisch inzetten.

Een gedetailleerde invulling zal ik jullie verder besparen, maar ik wil nog wel even benadrukken dat dergelijke keuzes een grote invloed zullen hebben op je loopbaan. De volgende stap is namelijk het focussen op een tweede milestone of einddoel. Voor ieder toegewijd persoon is dit dus een iteratief proces en zou het herhalen van eventueel specifieke competentietesten een goede leidraad kunnen vormen.

Erik de Vries

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *