Carrière Succes = Inzet x Kwaliteit x (Zichtbaarheid)2

Kei hard werken, lange uren maken en goede resultaten leveren. Dit zijn dé ingrediënten en de garantie voor een succesvolle carrière, toch? Nee. Niet als je het aan mij vraagt.

Hoewel ik zeer zeker van mening ben dat hard werken loont en dat er uiteraard altijd kwalitatief goed werk geleverd moet worden, merk ik in mijn eerste jaar als Young Professional al dat enkel deze twee ingrediënten geen garantie vormen voor erkenning en een succesvolle carrière. Er mist namelijk een essentieel derde ingrediënt, namelijk zichtbaarheid. Onder zichtbaarheid versta ik de mate waarin je baas, leidinggevende, de klant en je collega’s op de hoogte zijn van jouw inzet en geweldige prestaties.

Hiermee is zichtbaarheid direct gerelateerd aan het bekende fenomeen profilering. Profileren wil zeggen dat je jezelf karakteriseert en daarmee schep je een beeld en ken je bepaalde eigenschappen toe aan jezelf. Nogal abstract, maar waar het op neerkomt is: welk beeld creëer jij van jezelf binnen je organisatie.

Binnen een organisatie, afdeling of team is er namelijk altijd een soort spel dat draait om “waar sta ik in verhouding tot de ‘anderen’ en wat is mijn rol/positie?”. Het zijn vervolgens altijd de mensen die positief zichtbaar zijn en zich sterk profileren, die een invloedrijke positie verkrijgen. De resultaten en successen van mensen die zichzelf niet goed genoeg profileren en dus minder zichtbaar zijn, worden niet of amper opgemerkt en dat bemoeilijkt het krijgen van erkenning, het binnenhalen van die uitdagende opdracht, het maken van promotie en uiteindelijk de groei in de carrière.

Hard werken en kwalitatief goed resultaat leveren vormen de basis voor succes en zijn vanzelfsprekend, echter is dit naar mijn mening niet voldoende. Je hebt er niets aan als niemand weet hoe hard je wel of niet werkt en wat voor goede resultaten je hebt behaald. Maar hoe maak je je harde werken nu zichtbaar? Hoe laat je zien wat je bereikt hebt? En hoe zorg je ervoor dat je van je manager waardering krijgt voor je geweldige prestaties?

Er zijn tal van methodes en manieren om dit te bewerkstelligen. Echter, alvorens je actie onderneemt is het van belang om de aanleiding helder te hebben en een concrete doelstelling te bepalen. Houd bijvoorbeeld je collega’s op regelmatige basis op de hoogte van je werkzaamheden, rapporteer regelmatig aan je manager(s), maak voortgangsrapportages, ga voor continu verbeteren en betrek daar anderen bij, vraag feedback en misschien het allerbelangrijkste: deel en vier je successen ook met je omgeving. Dit is een aantal voorbeelden van methodes die je zou kunnen hanteren. Er zijn uiteraard nog tientallen anderen, waar je een heel nieuw blog aan kunt wijden. De kern van deze blog is dan ook om bewustwording te creëren.

Deze bewustwording is onlangs bij mij ontstaan na de stap van mijn eerste opdracht bij Koning & Hartman, naar het grote KPN. Tijdens mijn eerste opdracht bij Koning & Hartman werkte ik nauw samen met mijn manager, de business unit directeur en had ik regelmatig een goed gesprek met de CEO, tevens mijn persoonlijke coach, waardoor ik voldoende zichtbaarheid had. Maar hoewel ik (gelukkig) van nature een extraverte persoonlijkheid heb en weinig moeite heb met aspecten als zichtbaarheid en profilering, merkte ik toch direct dat het bereiken hiervan binnen een grote corporate organisatie een bewustere en explicietere strategie vereist.

Hoe dan ook, of je nou werkt in een kleine, middelgrote of een grote organisatie, blijf uiteraard hard werken en goede resultaten leveren. Maar wees vooral bewust van de essentie van zichtbaarheid. Ik geloof namelijk heilig in de formule: Carrière succes = Inzet x Kwaliteit x (Zichtbaarheid)2 .

 

Pourya Dadres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *