Anniversary

Kijkend naar het hoge niveau van de laatste paar blogs voel ik me geroepenpim om weer eens meer over de dagelijkse gang van zaken als YP te schrijven. Vrijdag word ik 26, zeer belangrijk natuurlijk, en hoe cliché het ook klinkt: ‘wat is de tijd snel gegaan!’. Ik realiseerde me van de week dat ik ondertussen alweer meer daneen jaar in het Young Professional Programma zit bij Koning & Hartman. Mooi moment voor mezelf en de lezers om samen te vatten wat ik afgelopen jaar allemaal wel niet gedaan heb.

Verschillende collega YP’s hebben wel eens geschreven over de ontwikkelingen die je ondergaat tijdens het programma zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Zowel deze persoonlijke trainingen (Persoonlijke Effectiviteit en Consultant van de Toekomst) als de meer inhoudelijke trainingen (Lean Six Sigma, Prince2 en ITIL) hebben de revue wel eens gepasseerd. Maar ik realiseer me soms niet hoe veel je eigenlijk wel niet leert simpelweg van het uitvoeren van je opdrachten.

Ik ben begonnen bij de Business Unit RadioAcces waar ik voor het eerst echt in aanraking kwam met full time werken. Ik kon toen mooi meeliften met twee andere (oud) YP collega’s, Hidde en Martin, die me goed op weg hebben geholpen binnen het bedrijf. Mede door deze opdracht en de kennis die ik op deed binnen deze Business Unit ben ik doorgerold in de volgende rol in de sales, die ik destijds overnam van Danique. Deze rol was zeer divers aangezien de Sales organisatie van KH en RadioAccess nauwer met elkaar moesten samenwerken en ik eigenlijk de enige persoon was die daartussen zat en de boel moest stroomlijnen.

Voornamelijk in deze laatste rol zaten een hoop uitdagingen en moest ik vaak initiatief tonen om zaken voor elkaar te krijgen. Dit was voor mij soms lastig aangezien ook dit betekende dat ik meer uit mijn (wederom cliché) ‘comfortzone’ moest stappen. Uiteindelijk is dit als ik er nu over nadenk erg belangrijk geweest voor mezelf. Mede doordat ik hier mezelf meer kon/moest laten zien ben ik daardoor verder gegroeid als adviseur. Momenteel ben ik dagelijks op weg naar klanten om als consultant de klant te adviseren voor de beste oplossingen met betrekking tot indoor dekking. Dit typende realiseer ik me dat ik ondertussen eigenlijk ook vrij veel weet over de technische oplossingen die Koning & Hartman/RadioAccess levert.

Dat laatste vond ik persoonlijk namelijk een belangrijke reden om te gaan starten bij Koning & Hartman. Ik wilde graag meer weten over techniek, aangezien ik dit tijdens mijn studie Bedrijfskunde niet heb gehad. Nu is techniek een zeer breed begrip en kan je niet overal wat van weten, maar wat betreft indoor dekking oplossingen ben ik toch al wel ver. Zo snap ik ondertussen precies of je nu het beste kunt kiezen voor een Passief, Hybride of Actief DAS systeem en hoe je deze dan installeert met verschillende sectoren om de goedkeuring voor inkoppeling te krijgen van de vier Nederlandse operators. Al met al een zeer specifieke markt waar onze (mijn) kennis het allerbelangrijkste is voor de klant.

Eigenlijk is de ontwikkeling dus tweezijdig, de ontwikkeling van jezelf als persoon en de kwaliteiten die je bezit in de professionele werkwereld en daarnaast de kennis op het gebied van technologie waar jij mee in aanraking komt binnen het bedrijf.

Over minder dan een jaar is het programma voor mij afgelopen en hoop ik een gelijkwaardig blog te kunnen schrijven met extra toevoegingen van kennis en rollen die ik heb mogen ervaren.

Pim Baarends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *