Veerle Oostendorp


Veerle2

Project Management

Start programma: april 2016

 

 

In 2015 ben ik afgestudeerd in Strategisch Human Resource Management, een master die mij aantrok vanwege de menselijke kijk op organisaties en hun strategie. Alle organisaties hebben te maken met een veranderende omgeving door maatschappelijke ontwikkelingen en ontwikkelingen binnen de organisatie. Het is een uitdaging om samenhang in beleid en afstemming op deze ontwikkelingen te realiseren, naar mijn mening met de mens als drijvende kracht. De menselijke benadering is ook wat mij tijdens het sollicitatieproces in Koning & Hartman aantrok en gecombineerd met mijn gewekte interesse in technologie door een eerdere stage-ervaring deed mij dit besluiten om te solliciteren voor het YPP. Een goede keuze zo blijkt!

Bij Koning & Hartman ben ik gestart in het Site Acquisitie team, wat mij betreft een leuke combinatie tussen ‘met de voeten in de klei’ en werken op kantoor. Het was een leuke operationele opdracht, ideaal om mijn blik te verbreden en kennis te maken met een van de markten waar Koning & Hartman actief is. In mijn rol had ik veel contact met de verschillende betrokken partijen en had ik voldoende uitdaging in het zo goed mogelijk verbinden van hun belangen.

Hierna heb ik een opdracht gedaan als BID manager. Voor het C2000 communicatienetwerk van politie, ambulance en brandweer is een aanbesteding uitgegeven door het Ministerie van Veiligheid en Justitie voor de onderhoudswerkzaamheden aan dit netwerk. Ik heb als BID manager bijgedragen aan het opstellen van de inschrijving van Koning & Hartman op deze aanbesteding. Hierbij was het van belang om met een kritische blik te kijken naar gedane voorstellen zodat rekening wordt gehouden met alle eisen van de klant. Daarnaast lag er de uitdaging om de interne processen voor de operationele fase zo helder mogelijk op papier te krijgen. Koning & Hartman heeft op 21 december 2016 de aanbesteding voor het C2000 onderhoud gewonnen! Later heb ik ook nog bijgedragen aan de aanbesteding voor het communicatienetwerk van de Haagse Tram Maatschappij (HTM).

Binnen de propositie Robotica ben ik van juni t/m oktober 2016 projectmanager geweest voor een automatiseringsproject in de wasindustrie. Mijn taken waren het onderhouden van het klantcontact, het verzorgen van interne en externe updates en het ondersteunen van het projectteam in de uitvoering. De uitdaging lag in het innovatieve karakter van het project, het einddoel was niet van tevoren gedefinieerd en dus moest in kleine stappen het einddoel worden ontrafeld. Hierbij zijn goede communicatie binnen het team, afstemming met de klant en regelmatige feedback- en evaluatiesessies van essentieel belang.

Sinds Januari 2017 ben ik gestart aan een externe opdracht bij Hytera Mobilfunk GmbH, de Duits-Chinese organisatie die het Tetra-netwerk implementeert binnen de vernieuwing van het C2000 communicatienetwerk in Nederland, in opdracht van het Ministerie van Veiligheid & Justitie. In deze opdracht heb ik een tweeledige functie, enerzijds ondersteun ik als Project Management Officer de projectmanagers bij hun werkzaamheden. Anderszijds doe ik als junior projectmanager kleinere subprojecten binnen de implementatie. Het is een grote uitdaging om in dit complexe en dynamische ‘web’ van stakeholders mijn weg te vinden!

 

Recente Blogs:

Bekijk de vlog van Veerle over haar Robotica project.