Tim de Wolf

Tim

Smart Industry Consultant bij Koning & Hartman

Young professional programma: sept 2014 – sept 2016

 

 

 

In september 2014 ben ik bij Koning en Hartman gestart als Young Professional na het afronden van mijn Bsc. Bedrijfseconomie en Msc. Technology en Operations Management in Groningen. Ik heb een achtergrond in Finance, Business & ICT en Artificial Intelligence. Na een brede bachelor heb ik gekozen voor een (semi) technische master. Het YP traject sluit hier naadloos op aan. Het is voor mij een uitgelezen kans om mij technisch te kunnen verdiepen, maar tegelijkertijd ook mijn commerciële vaardigheden in te kunnen blijven zetten. Koning & Hartman is immers een technologiebedrijf.

Mijn eerste opdracht was bij Voice Data Services, een business unit van Koning & Hartman, waar ik als resource coördinator verantwoordelijk was voor het inplannen van field engineers. Een goed gekozen eerste project, want als ex-student vond ik het prettig om te wennen aan het werkende leven middels een opdracht die je “onder de mensen brengt” van Koning & Hartman. Je leert in razendsnel tempo de mensen op de afdeling, de engineers en vele andere betrokkenen kennen door intensief contact. De afdeling werd later samengevoegd met Managed Services, toen ben ik gestopt als Resource Coördinator en heb ik samen met een collega een Microsoft Acces Database geprogrammeerd. Een prachtig en uitdagend project met een enorme leercurve. Je leest er alles over op in de blogs “Twaalf” delen door “2” en “Twaalf” delen door “2” – Twee punt nul.

Ik werd na het neerzetten van de database gevraagd voor mijn volgende opdracht: Product Manager van de KH Information Server (KHIS). De KHIS is een software oplossing ontwikkeld door Bart Gouw, een Technology Consultant van K&H. Het sluit aan op trends als het Internet of Things en Smart Industry, alles en iedereen “connected”, maar dan in de industrie. Ik ben sinds maart 2015 verantwoordelijk voor het “creëren” van het product en de diensten hier omheen. Denk daarbij aan het technisch af laten maken van het product, de bijbehorende roadmap en prioriteiten hierbij bepalen, het juridisch afdichten van de software, het laten maken van trainingen voor kennisoverdracht naar technici en consultants, het “op de markt zetten” van de KHIS in samenwerking met de afdeling marketing en het om de tafel gaan met potentiële klanten om op maat gemaakt oplossingen te kunnen bieden.

Al snel organiseerde ik diverse “round tables” waarbij deskundigen vanuit de markt op ons hoofdkantoor in Amsterdam in discussie gaan over de KHIS, het Internet of Things en Smart Industry. Dat laatste is doorontwikkeld tot een voltallige visie. Smart Industry. Inmiddels ga ik door het leven als Smart Industry consultant, waarbij ik verantwoordelijk ben voor de uitrol van Smart Industry binnen de consulting business unit. Zo ben ik niet alleen in staat om mij commercieel te ontwikkelen, maar doe ik ook ervaring op in marketing, conceptuele propositie ontwikkeling, event management, sales management, consultancy en industriële automatisering. Dit is precies de plek waar mijn passie ligt; het snijvlak tussen commercie en techniek.

 

Recente blogs:

Eén antwoord op “Tim de Wolf”

  1. Complimenten voor je tool Tim! Onze klant KPN is erg tevreden over de rapportages. Op maat, duidelijk en 27/7 beschikbaar. Ik zelf heb hier ook heel veel gemak van! BEdankt voor al het werk wat je er in hebt gestoken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *