Sidney van Niel

Young Professional

Start programma: November 2017

 

 

De route die mij heeft geleid tot het Young Professional Programma van Koning & Hartman is niet direct een logisch gevolg op mijn achtergrond, iets wat geldt voor een groot deel van de Young Professionals. Ik moet bekennen dat dit enerzijds een tactische keuze is geweest en daarmee bedoel ik de keuze voor een technologisch georiënteerd bedrijf. Sterker nog: een organisatie die een grote footprint heeft in het huidige technologische landschap en werkt aan de technieken van de toekomst.

Ik zal bij het begin beginnen. Het eerste teken van mijn passie voor technologie kwam toen ik op 14-jarige leeftijd aan de slag ging als dj met mijn eigen drive-in show. Voornamelijk was ik gefascineerd door de techniek die de lampen laat draaien en zorgt het signaal van mijn cd-spelers versterkt de dansvloer bereikt. Entertainen van het publiek was een bijkomende taak, die ik stiekem ook steeds leuker vond. Echter zat ik liever aan de apparatuur te sleutelen.

Een logische vervolgstap leek een eventmanagement opleiding. Door de jaren heen heb ik vaak de rol van spin in het web in alle soorten en maten evenementenproducties vervuld. Evenementen worden per definitie projectmatig aangepakt, evenals het ontwerpen en realiseren van gecompliceerde systemen die Koning & Hartman levert aan haar opdrachtgevers.

Vervolgens heb ik om mijn blik te verbreden de Master Business Administration gevolg aan de UvA. Het laatste semester heb ik doorgebracht in Hong Kong en hier heb ik de vrije ruimte ingedeeld met enkele computer science vakken, om de verbreding daadwerkelijk te realiseren. Voor mij een hele nieuwe wereld die ik wel spannend en interessant vond. Tijdens de nodige vakantie kwam ik tot de conclusie dat de verbreding ten opzichte van evenementenland mij goed deed.

Toen ik ging solliciteren wist ik dat ik graag voor een technologiebedrijf wilde werken, consultancy mij aanspreekt, projectmatig werken mij goed ligt en een traineeship een goede stap zou zijn voor mijn ontwikkeling. Tijdens het eerste gesprek bij K&H bleek direct de prettige open cultuur van het bedrijf, een gevoel dat bij mij in eerdere gesprekken vaak uit bleef.

Op het moment van schrijven is mijn eerste maand als YP bij K&H bijna verstreken en durf inmiddels te zeggen dat ik een goede keuze heb gemaakt. Door het enthousiasme en de expertise van collega’s heb ik al veel geleerd over de diverse systemen die K&H maakt voor haar opdrachtgevers. Ik werk nu in de rol van Bid Manager aan diverse Europese aanbestedingen en richt me daarnaast op enkele interne projecten. Ik kijk uit naar de volgende uitdaging die het programma mij zal bieden, bij een van de opdrachtgevers van K&H, dan wel op een intern project.