Sanni Kluitenberg

Sanni

Project Office Officer bij VodafoneZiggo

Start Programma: april 2016

 

 

Ik ben Sanni Kluitenberg met een achtergrond in International Business. Mijn bachelor heb ik gehaald in International Business Administration aan Tilburg University. Na een exchange semester in IJsland besefte ik dat een meer hands-on leerstijl beter bij mij paste. Daarom ben ik daarna een Double Degree track gaan volgen aan Maastricht University waar ze werken met het PGO leersysteem. Hier heb ik een master International Business gehaald met een specialisatie in Management, Change, and Consultancy. Tegelijkertijd heb ik de master in Management gehaald aan de universiteit NOVA in Lissabon.

In mijn eerste opdracht als Young Professional acteerde ik als Graduate Recruiter. Dit houdt in dat ik zowel actief op zoek was naar interessante profielen en potentiële kandidaten, als aangemelde sollicitanten evalueerde. Ook de organisatie van inhousedagen en het bezoeken van evenementen waar jong talent bij elkaar komt nam ik voor mijn rekening. Dit was de ideale manier om de organisatie te leren kennen en te ontdekken waar Koning & Hartman voor staat. Daarnaast kreeg ik er erg veel energie van om constant met jong talent in aanraking te zijn.

In mijn tweede opdracht was ik werkzaam als transitiemanager op de afdeling Managed Services. Hier heeft aan het begin van 2016 een reorganisatie plaatsgevonden waardoor veel medewerkers een nieuwe rol hebben aangenomen. De Unit Managers moeten vanaf dat moment verantwoordelijkheid dragen voor zowel de operationele als de strategische en financiële zaken binnen hun unit. In mijn rol ondersteunde ik de managers in deze verandering en dacht ik mee over de stappen die gemaakt moesten worden. De leidraad hierbij was het OGSM (Objectives, Goals, Strategy and Measures), een business plan op één a4. In deze opdracht kwamen allerlei aspecten samen zoals kritische zijn, op strategisch niveau meedenken en op sociaal vlak kijken naar de organisatorische ontwikkelingen. Kortom, een zeer veelzijdige en uitdagende opdracht.

In mijn derde opdracht was ik werkzaam als manager Professional Services. Deze unit van Managed Services heeft als doel het detacheren van Field Service Engineers. Ik was dagelijks druk met het opbouwen, behouden en het uitbreiden van klantrelaties. De engineers van MS hebben kennis en expertise in huis van vele verschillende vendoren. Het was aan mij de taak om de klantvraag te vertalen naar de juiste match met een van onze engineers. In deze rol mocht ik dus veel contact leggen met klanten en engineers.

In mijn laatste opdracht vervul ik de rol van Project Office Officer bij VodafoneZiggo. Hiervoor zit ik gedetacheerd op de VodafoneZiggo Technology Hub in Eindhoven. Voor ongeveer 70 klanten regel ik het leverproces waarbij ik o.a. zorg dat facetten zoals infrastructuur, configuratie en installatie van de routers goed lopen en de klant dus precies de dienst krijgt levert die hij heeft besteld. Hier houd ik nauw contact met de klant en begeleid ik ze door het hele proces. Ik ervaar het als een heel leuke en leerzame ervaring om een kijkje in de keuken van een andere organisatie te nemen.

Recente Blogs:

Bekijk ook haar vlog: Sanni interviewt coach Mark.