Sander Koomen

SanderJr. Projectleider bij K&H Network Services

Young Professionals Programma: sept 2011 – sept 2013

 

 

 

Wat was je verwachting van het Young Professionals Programma?
Het aspect van werken en leren sprak mij heel erg aan. Je krijgt de kans om jezelf door te ontwikkelen en je doet werkervaring op. Ik was wel benieuwd naar de type projecten welke ik zou kunnen gaan doen. Mijn werkervaring vóór K&H bestond uit stages bij grote productiebedrijven in de foodsector.

Kun je wat vertellen over de opdrachten die je als YP hebt gedaan?
Ik ben begonnen als werkvoorbereider op een FttH (Fiber to the Home) in Nijmegen voor de Business Unit Network Services in Veenendaal. Dit heb ik ongeveer 6 maanden gedaan. Dit was een mooie instroom om kennis te maken met het bedrijf en de materie. Na verloop van tijd was ik zodanig gegroeid in deze rol dat ik samen met mijn opdrachtgever gekeken heb naar een volgende stap. Ik ben toen verantwoordelijk geworden voor alle FttH beheergebieden wat betreft de nieuwbouw en na-aanleg.

Simpel gezegd komt dit neer op het begeleiden van het gehele proces van binnenkomst van een aanvraag tot de oplevering van een project. Dit is een zeer gevarieerd proces met veel verschillende facetten. Van het plannen van werkzaamheden, tot het controleren van de werkzaamheden en je projecten binnen de gestelde KPI’s en kosten zien te maken.

Wat heb je geleerd van de opdrachten en het traject in het algemeen?
Met name dat je al meer weet en kunt dan dat je beseft. Voor mij was het in het begin ‘spannend’ om in het wereldje van ervaren mannen in te stromen. Maar gaandeweg merk je dat velen blij zijn met een jonge frisse blik.

Wat doe je zoal in je huidige rol en welke kennis/ervaring uit het programma gebruik je nog?
Bij K&H Network Services in Veenendaal ben ik medeverantwoordelijke voor de P&L’s (Profits & Losses) Tele2 en Overigen. Overigen is een verzamelnaam voor meerdere opdrachtgevers. Enkele opdrachtgevers zijn: TReNT, TeleMANN, SLIB, TenneT en de Universiteit Utrecht.  Ik ben verantwoordelijk voor de bruto marge op projecten en bewaak de gestelde KPI’s. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor onderaannemers, leveranciers, opdrachtgevers en het team. Er zitten ook veel ad hoc werkzaamheden in deze functie, maar dat ga ik niet allemaal benoemen!

Welke tips heb je voor de huidige YP’s?
Over het algemeen ben ik van mening dat je gewoon lekker jezelf moet zijn en van je eigen kracht moet uitgaan. Hiermee kom je stukken verder dan wanneer je probeert mee te gaan in bepaalde functies/projecten.

En maak goed gebruik van je coach. Dit heeft mij ook geholpen, het is fijn om te kunnen sparren en te weten dat je een vangnet hebt!

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Ik hoop later een eigen bedrijf te runnen, het liefst in de agrarische sector. Echter is dit wel een moeilijke droom omdat je hier veel geld voor mee moet nemen. De kans is groot dat ik over een flink aantal jaar een paardenfokkerij of manege ga opstarten!

Bij K&H is mijn doel om eerst projectleider te worden, vervolgens projectmanager en wellicht Business Unit Director.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *