Pepijn van Gils

Pepijn (Medium)Jr. Consultant bij Koning & Hartman Consulting

Young Professionals Programma: dec 2012 – dec 2014

 

 

 

Opdrachten:

  • Resource Coördinator & Business Analyst bij Koning & Hartman VDS
  • ICT-migratie project bij Koning & Hartman VDS
  • Process Analyst bij Koning & Hartman VDS
  • Process Analyst bij Tibosch Optical Fiber

In december 2012 ben ik bij Koning & Hartman begonnen als Young Professional. Na een aantal opdrachten bij de afdeling VDS van Koning & Hartman, heb ik als Young Professional de werkprocessen voor Tibosch Optical Fiber in kaart gebracht en ondergebracht in een nieuw bedrijfssysteem. Op dit moment ben ik bezig met het afronden van dit project, maar sinds december 2014 doe ik dit als Junior Consultant van Koning & Hartman. Tibosch was in 5 jaar tijd van 10 naar ongeveer 80 medewerkers gegroeid, maar de werkzaamheden werden nog steeds op dezelfde manier uitgevoerd. Ik werd ingeschakeld om structuur aan te brengen, zodat er weer overzicht was over de verschillende lopende projecten. Hierbij kwam de ervaring die ik heb opgedaan tijdens de migratie van de ICT voor de afdeling VDS bij Koning & Hartman goed van pas.

Nadat ik alle werkprocessen in kaart had gebracht, heb ik dit samen met een software developer vertaald naar een op maat gemaakt bedrijfssysteem. Doordat werd gekozen voor een op maat gemaakt programma, moest ik alles zelf bedenken en uitschrijven: van alle functionaliteiten van het programma tot de plaatsing van de knoppen. Hiervan heb ik geleerd dat je de complexiteit van een ERP-systeem niet moet onderschatten. Alles wat er op papier goed uitziet, is in de praktijk niet altijd zoals je het had bedoeld! Daarom heb ik in fase 2 alle aanpassingen en aanvullingen vanuit de eindgebruikers verzameld en doorgegeven aan de software developer.

Op 30 november 2014 kwam mijn tweejarige Young Professionals Programma tot een eind en ben ik als Junior Consultant in dienst bij Koning & Hartman om het project af te ronden. Op dit moment draait het programma op 80% en zijn we bezig de laatste aanpassingen aan het programma te maken. Daarnaast ben ik de eindgebruikers aan het opleiden, zodat zij met het programma kunnen blijven werken als mijn opdracht erop zit. Ik kan nu al zeggen dat dit een erg leerzame opdracht is geweest die voor een aantal belangrijke inzichten heeft gezorgd. Ten eerste heb ik geleerd dat je altijd goed moet door vragen en geen aannames moet doen, want dit kan je later duur komen te staan. Ten tweede heb ik geleerd dat commitment zeer belangrijk is en dat je vooraf de beschikbaarheid van de belanghebbenden en projectmedewerkers moet claimen, anders kan je project een stuk langer duren dan gedacht. Tijdens het Young Professionals Programma heb ik geleerd dat het belangrijk is om je flexibel op te stellen, zodat je met collega’s en afdelingen in aanraking komt, waar je vooraf niet op gerekend had. Huidige en toekomstige Young Professionals zou ik als tip willen meegeven om voor jezelf kansen te creëren door van je te laten horen. Als jij iedereen laat weten wat je wilt, komen de mogelijkheden vanzelf naar jou toe.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *