Mijn doelen voor 2018

Ook mijn eerste jaar van het Young Professional Programma zit erop. En wat is het snel gegaan, wat heb ik veel geleerd en wat is het voorbij gevlogen, bla bla bla. Ik wil het niet hebben over het afgelopen jaar, maar over mijn huidige werkzaamheden en het komende jaar! Ik heb mij namelijk de afgelopen maanden bezig gehouden met een nieuwe activiteit binnen Koning & Hartman. Ik ben de K&H Academy aan het opzetten waar wij onze klanten en nieuwe klanten van alles bijbrengen op het gebied van PLC’s, cloudoplossingen en Databasebeheer.

Ongeveer 5 maanden geleden werd mij gevraagd of ik deze rol als Business Development Manager van de K&H Academy wilde gaan vervullen. Hoe luidt mijn opdrachtomschrijving dan? Zorg dat wij als Koning & Hartman zelf trainingen gaan organiseren op onze kennisgebieden en vind klanten die bereid zijn voor deze trainingen te betalen.

En hoe ziet de toekomst er dan uit? Over twee weken verdedig ik mijn plan voor de directie en beloof ik een omzet van minimaal € 250.000 euro. Hierdoor word ik eindverantwoordelijk voor de realisatie van deze ambitieuze doelstelling!

Maargoed, mijn jaar is niet geslaagd als ik 250.000 euro heb verdiend maar niets heb geleerd. Welke andere doelen stel ik dan en aan welke activiteiten zal ik het komende jaar tijd moeten besteden om mijn doelstelling te behalen? Hierbij moet ik denken aan een Ted Talk van Laura Vanderkam  over time-management. Iedereen heeft 168 uur in een week zitten en daarbij minimaal 40 uur in een werkweek. Op het moment dat je aangeeft dat je het druk heb, heb je niet minder tijd dan anderen, je geeft iets alleen minder prioriteit. Om prioriteit te geven aan de goede dingen en aan het einde van een jaar dus tevreden kunnen terugkijken is het van belang om goede doestellingen op te stellen. Dus wat ik ga ik het komende jaar bereiken?

Opdracht gerelateerde doelstellingen Bijdrage aan het YP programma Persoonlijke ontwikkeling
€ 250.000 omzet Nieuwe YP’s ondersteunen bij hun eerste echte baan Leren programmeren
Minimaal 10 verschillende trainingen organiseren in 2018 Een cursus online marketing voltooien

Om een duidelijker beeld van mijn opdracht te geven zal ik erop ingaan hoe ik mijn de doelstelling van mijn opdracht zal gaan bereiken. Mijn activiteiten zullen zeer breed zijn maar ik zal in elk geval met heel veel partijen zo wel intern, als extern, moeten samenwerken. Zo heb ik het komende jaar afspraken met derde partijen die onze training op hun website zullen zetten, zal ik nog meer trainingen laten ontwikkelen en trainers aantrekken. Ik heb afspraken met leveranciers om samen met hen afspraken te maken over de manier over onze samenwerking. Hierin ligt de focus op de manier waarop zij ons kunnen faciliteren om deze trainingen tot een goed eind te brengen. Hiermee zetten zij natuurlijk ook hun product beter in de markt.

Daarnaast bestaat mijn werk ook grotendeels uit het verkopen van de trainingen die wij organiseren. Dit betekent dat ik in contact probeer te komen met potentiële klanten via email marketing, LinkedIn en uiteraard ook de telefonische acquisitie. Daarnaast zou ik het heel tof vinden om in 2018 met enkele grote klanten van ons afspraken te maken rondom trainingen die wij jaarlijks terugkerend voor hen zouden kunnen organiseren. Dus ook dit is een doel voor het komend jaar.

Jerry Melis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *