Mark van de Sanden

Mark (Medium)Business Improvement Officer bij Essent

Young Professionals Programma: sept 2012 – sept 2014
 

 

 

Opdrachten:

  • Change Management: Transitie van twee serviceafdelingen naar één multi-company serviceafdeling
  • Change Management: Inrichten van een standaard werkwijze binnen alle FttH projectlocaties
  • Engineer: Administratief opleveren van FttH netwerken

Toen ik in september 2012 begon met het Young Professionals Programma had ik een grote voorkeur in de richting van Change Management. De uitdagende opdrachten binnen Koning & Hartman sloten hier perfect bij aan. De meerwaarde van het YPP is de diversiteit van het werk, de mogelijkheid om te presteren en te sparren met coach of andere managers binnen de organisatie. Als YP kun je jezelf laten zien binnen de organisatie en krijg je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Gedurende de trainingen Persoonlijke Effectiviteit en Management Effectiviteit wist de trainer mij perfect de spiegel voor te houden en mij er bewust van te maken hoe ik overkwam op anderen, maar vooral ook hoe ik dit kan beïnvloeden. Daarnaast heeft Lean Six Sigma Green Belt veel gebracht en werk ik nu dagelijks volgens de Lean methode.

Momenteel ben ik Business Improvement Officer binnen Essent bij de afdeling Huis in Orde. Deze afdeling is in het leven geroepen om de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen, de kosten te verlagen en de basis te leggen voor de ontwikkeling naar een operationeel excellerende organisatie. Het YPP heeft een groot aandeel gehad in het verkrijgen van deze functie: Ten eerste omdat ik bij Koning & Hartman de mogelijkheid heb gekregen mijzelf te bewijzen en een aantal uitdagende en leerzame functies heb vervuld. Daarnaast heb ik ook erg veel geleerd van de opleidingen die ik heb gevolgd. Maar wat ook zeker een belangrijke rol heeft gespeeld is het sparren met onze Young Professionals manager en de coaches. Ik zou het YPP zeker aanbevelen bij opdrachtgevers omdat de jonge en ambitieuze YP’s voor een frisse blik zorgen in de organisatie. Daarnaast wordt er veel in de YP’s geïnvesteerd en hebben ze bij Koning & Hartman een netwerk om op terug te vallen als dit nodig mocht zijn gedurende het project. Aan de Young Professionals wil ik meegeven: Laat jezelf zien, zet net een aantal stappen extra, creëer je eigen mogelijkheden en ga niet achterover zitten. Het traineeship kan een bloeiende start van je carrière betekenen waar je zelf invulling aan moet geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *