Joeri Hottentot

Joeri (Medium)Jr. Consultant bij Koning & Hartman

Young Professionals Programma: feb 2013 – feb 2015

 

 

 

Wanneer heb je het programma doorlopen en wat doe je nu?

In februari 2013 begon ik aan het Young Professional Programma en in februari 2015 heb ik het programma afgerond. Nu ben ik bij K&H in dienst als Junior Consultant. Momenteel werk ik als verwerver in ons Site Acquisitie team, in opdracht van Vodafone. Het is mijn taak om nieuwe locaties voor Vodafone antennes te zoeken en het contact met de landlord te hebben om zo tot een huurovereenkomst te komen. Erg leuk en divers werk doordat ik het hele land door moet en de ene keer te maken heb met gemeentes, wooncorporaties of fabrieken en de andere keer met een VvE of een boer! 

Wat was je verwachting van het YP programma?

Ik koos destijds voor het programma omdat ik na mijn opleiding Bedrijfsmanagement nog niet goed wist welke richting ik op wilde. Het programma bood mij de kans om in een periode van twee jaar werkervaring op te doen in verschillende facetten van een bedrijf. Ik verwachte op die manier beter inzicht te krijgen in mijn kwaliteiten en ontwikkel punten.

Kun je wat vertellen over de opdrachten die je als YP hebt gedaan?

Mijn eerste opdracht bij Managed Services in K&H Delft duurde drie maanden en deed een beroep op mijn zelfstandigheid. In mijn eentje moest ik een business case uitwerken tot een investeringsplan voor een nieuw op te zetten afdeling. Hoewel deze drie maanden zeker niet mijn leukste waren, waren ze wel zeer leerzaam! Uiteindelijk zijn alle plannen in de praktijk gebracht, dus bleken het ook nog drie succesvolle maanden.

Mijn tweede opdracht was ook in Delft, bij de afdeling Voice Data Services (recent daarvoor overgenomen van KPN). Gedurende elf maanden was ik hier Resource Coördinator. Dit hield in dat ik zo’n 65 engineers moest aansturen in hun dagelijkse planning. Een zeer hectische, soms stressvolle, maar ontzettend leerzame en leuke periode!

Mijn derde en laatste opdracht was bij het Site Acquisitie team, waar ik in opdracht van Tele2 de heronderhandelingen deed met landlords voor de uitrol van het Tele2 netwerk. Dit beviel mij zo goed dat ik na het YPP bij dit team ben gebleven.

Wat heb je geleerd van de opdrachten en het traject in het algemeen?

Van het YPP heb ik geleerd dat vragen stellen essentieel is. Ondanks de goede basis van een afgeronde opleiding ontbreekt de ervaring nog en kun je dus ontzettend veel leren van je collega’s. Een goede YP kijkt hoe iets werkt of gedaan moet worden en denkt vervolgens kritisch na over na hoe dit beter zou kunnen. Daarnaast is het heel belangrijk om dingen bespreekbaar te maken. Loop je ergens tegenaan op je werk? Krop het niet op, maar bespreek dit met een collega, je coach of je leidinggevende.

Wat doe je zoal in je huidige rol en welke kennis/ervaring uit het YPP gebruik je nog? 

In mijn huidige functie is het contact met mensen heel belangrijk. Ik moet de landlords namelijk zover krijgen om een huurovereenkomst aan te gaan met Vodafone. De inzichten die ik heb verkregen tijdens het programma wat betreft goed plannen, duidelijke communicatie en mensenkennis zijn dus nog altijd relevant.

Welke tips heb je voor de huidige YP’s?

Mijn tip voor aanstormende en huidige YP’s is: snuffel overal eens rond. Als je, zoals ik als YP, nog niet goed weet waar je goed in bent of wat je leuk vindt dan moet je je openstellen voor alle soorten werk. Zo kun je er bijvoorbeeld achterkomen dat sales wel helemaal jouw ding is, terwijl je dacht dat daar alleen maar mensen met gladde praatjes in werkten!

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Dit heb ik altijd een lastig te beantwoorden vraag gevonden. In de 2 jaar die ik als YP bij K&H werkte heb ik dingen geleerd en gedaan die ik niet had verwacht van mezelf. Ik heb mezelf versteld doen staan en overtroffen. Mijn ambitie is om het verschil te maken. Mezelf onvervangbaar te maken. En dan het liefste in de rol van teamleider of manager.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *