Floris Schols

Floris (Medium)Jr. Productmanager bij TomTom 

Young Professionals Programma: dec 2012 – dec 2014

 

 

 

Welke opdrachten heb je in de twee jaar gedaan?

  • Resource Coordinator bij Koning & Hartman Voice Data Services
  • Business Analyst bij Koning & Hartman Voice Data Services
  • Productmanager bij Koning & Hartman Products & Systems 

Waarom heb jij voor het YPP gekozen?

Als net afgestudeerde International Business student heb ik destijds gekozen voor het YPP door de mogelijkheid om zeer uiteenlopende en uitdagende opdrachten te kunnen uitvoeren, in combinatie met een uitgebreid en afwisselend opleidingsprogramma. Achteraf kan ik bevestigen dat dit ervoor heeft gezorgd dat ik mij niet alleen op professioneel vlak maar ook op persoonlijk vlak snel heb kunnen ontwikkelen. Mede dankzij dit programma heb ik een goed beeld gekregen van de juiste vervolgstap in mijn carrière.

Wat was voor jou de meerwaarde van het YPP?

In mijn eerste opdracht fungeerde ik als Resource Coordinator op de Voice Data Services afdeling van Koning & Hartman. Hier droeg ik de verantwoordelijkheid om circa 30 Engineers aan te sturen. In vervolg op deze eerste praktische opdracht, vroeg mijn Manager destijds of ik door wilde gaan op dezelfde afdeling in de rol van Business Analyst. Door de zowel opgedane praktische als analytische ervaring in deze eerste twee opdrachten, kom je er goed achter in wat voor hoedanigheid je je verder wil ontwikkelen. Daarnaast resulteerden de constructieve gesprekken met mijn coach en collega’s in een juiste laatste commerciële opdracht op de Products & Systems afdeling binnen Koning & Hartman. Hier kon ik aan de slag als Junior Product Manager, alwaar ik na afronding van mijn YPP ook een vast contract kreeg aangeboden.

Welke tips heb je voor de huidige generatie YP’s?

Het pad dat ik heb doorlopen tijdens het YPP illustreert dat je door een proactieve houding aan te nemen, je flexibel op te stellen en door goed te luisteren naar je Coach/Managers, je er daadwerkelijk achter kunt komen in welke richting je jezelf wilt ontwikkelen. Koning & Hartman biedt hierbij voldoende handvaten, maar je moet het uiteindelijk uiteraard zelf doen! Het YPP legt zondermeer een solide basis voor de rest van je carrière.

Wat doe je nu?

In september 2015 heb ik een nieuwe uitdaging aangegrepen als Junior Product Manager bij TomTom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *