Floris Huijsmans

Foto Floris

Contractmanager bij Tele2

Young Professionals Programma: jan 2012 – jan 2014

 

 

Welke opdrachten heb je in de twee jaar gedaan?

  • Salesdesk representative Panasonic Toughbooks bij K&H
  • Productmanager Beijer HMI’s bij K&H
  • Landlord relations bij T-Mobile

Waarom heb jij voor het YPP gekozen?

Tijdens mijn studie Bouwtechnische Bedrijfskunde had ik altijd voor ogen dat ik in de bouw terecht zou komen. Door de bouwcrisis waren er echter nauwelijks banen te krijgen waardoor ik op zoek moest naar een alternatief. Voor mij was het destijds erg belangrijk dat ik affiniteit met de bouw zou houden en ook verder wilde leren. Het YYP bij K&H was voor mij de uitkomst.

Wat was voor jou de meerwaarde van het YPP?

Gedurende de drie projecten die ik heb mogen doen ben ik erachter gekomen waar mijn interesses en kwaliteiten liggen. De begeleiding tijdens werk en cursussen heeft me hierbij enorm geholpen. Voornamelijk het leren werken en de gesprekken die ik heb gevoerd met mijn collega’s en begeleiders waren zeer verhelderend en leerzaam.

Welke tips heb je voor de huidige generatie YP’s?

Tijdens het YPP wordt alles je niet op een presenteerblaadje aangegeven. Je moet zelf op pad en gaan lobbyen om de interessante projecten te krijgen en daarnaast moet je om hulp vragen wanneer dat nodig is. Op het moment dat je even geen project hebt of het minder naar je zin hebt, moet je niet bij de pakkeneer gaan zitten, maar je auto pakken en langs je collega’s rijden om zo je zichtbaarheid te vergroten en jezelf te presenteren. Neem dus initiatief!

Wat doe je nu?

Na het YPP ben ik aan de slag gegaan bij Tele2 als contract manager op de afdeling Transmissie. In mijn rol ben ik operationeel verantwoordelijk voor alle glasvezelverbindingen naar onze nieuwe 4G sites. Wat mij erg aanspreekt binnen Tele2 is de platte organisatie en “doe” mentaliteit.

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Over 5 jaar zie ik mezelf in een mooie (management) functie binnen Tele2 of elders. Momenteel zit ik in het Stella programma (high potential programma)  van Tele2 waardoor ik de kans krijg om naast mijn huidige functie de organisatie te leren kennen en intensief begeleid wordt om management ervaring op te doen. Waar dit toe gaat leiden, moet gaan blijken in de toekomst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *