Erik de Vries

Erik

Jr. Migratie Manager C2000 bij Hytera Mobilfunk GmbH

Start programma: oktober 2014

 

 

Vanuit mijn passie voor techniek & management heb ik na de middelbare school gekozen voor de opleiding Bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam, waar ik de specialisatie Uitvoeringstechnologie heb afgerond. Hierna besloot ik door te studeren aan de Technische Universiteit Eindhoven waar ik in oktober 2014 de masteropleiding Innovation Management officieel heb afgerond.

In dezelfde maand ben ik gestart als Young Professional bij Koning & Hartman B.V. waar ik binnen mijn eerste project de rol vervulde van Quality Engineer voor Huawei Technologies en daarmee deels verantwoordelijk ben geweest voor de oplevering van 4G opstelpunten van T-Mobile. De werkzaamheden bestonden o.a. uit het uitvoeren van on-site audits en sturen van onderaannemers om de gewenste (bouw)kwaliteit te kunnen waarborgen.

Vanwege de opgedane kennis binnen mijn eerste project kon ik geïntroduceerd worden bij Huawei Technologies voor een tweede project. Hierbij werd ik gevraagd om binnen de ServiceDesk een procesoptimalisatie door te voeren zodat het incidentmanagement proces van non-telecom zaken soepeler en efficiënter zou gaan verlopen. (Flow)Analyses, business process mapping, overdracht van veldkennis en ontwikkelen van hulpdocumenten zoals een digitaal formulier maakten onderdeel uit van deze opdracht. Daarnaast ben ik bezig geweest met een aantal deelprojecten waaronder het in kaart brengen en verbeteren van de situatie omtrent V&G (MONET) op de antenne opstelpunten.

De derde en tevens laatste opdracht binnen het Young Professional Programma voer ik uit voor Hytera Mobilfunk GmbH, de organisatie die de aanbesteding voor de vernieuwing van het C2000 netwerk heeft gewonnen. Mijn rol binnen dit project is Jr. Migratie Manager en ben verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van op-ITIL-gebaseerde processen en procedures welke noodzakelijk zijn om een nieuw Hytera Migratie Centrum in Nederland te kunnen starten. Als lid van dit migratie centrum ben ik samen met twee collega’s verantwoordelijk voor de migratie van het landelijk Tetra netwerk waarbij het coördineren van de roll-out een belangrijk aspect is en ik op dagelijkse basis samen werk met Politie en Ministerie van Veiligheid en Justitie (MinVenJ). Kortom, een prachtige leerzame maar complexe laatste opdracht als YP!

Recente blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *